Svedočenja pacijenata Heroin

Bivši zavisnik od heroina i metadona

Zdravo. Počelo je to osamdesetih godina, tada sam probao prvi put drogu, razne tablete, i 1989. sam već prešao na heroin. Moji roditelji su se rastali, i tada sam počeo i uzimati, i praktično sam bio ovisnik od heroina.

Drogirao sam se 17 godina heroinom, metadonom i marihuanom

Osećam se veoma dobro, već sam završio tretman u klinici, upravo danas, i vedar i čio se spremam da idem kući. Ako imate bilo kakav problem, ja bih vam zaista, ali zaista, punog srca preporučio ovu kliniku, jer će vam pomoći. Daće vam vetar u leđa, vrlo dobar, i vrlo dobru poziciju da ostanete čisti i zdravi, nadam se kao i ja.

Lečenje zavisnosti od narkomanije

Ćao, prvo moje lečenje. Prvo sam počeo sa lakšim drogama, sa travom. Posle nekog vremena, nekoliko godina je prošlo, počeo sam da se drogiram, bio sam na heroinu. Negde od 2001. godine, počeo sam da se drogiram heroinom, možda i 2002. otprilike, tako nešto.

Lecenje narkomanije i borba sa bolescu zavisnosti

Zavisnik sam od 1998. godine, ali samo zavisnik od heroina, što broji ukupno 13 godina. Probao sam na više načina da se lečim. Bio sam u Crnoj Reci godinu dana. Probao sam kod psihologa, doktora, da se lečim. Nije mi se svideo njihov način edukacije, suviše jednostavno su pokušavali da objasne tako težak problem.

Skidanje sa heroina i lecenje zavisnosti od narkotika

Kad sam izašao, kao da sam se ponovo rodio, ali sam bio preterano euforičan povodom svega toga. Imao sam utisak kao da mi je neko posle 10 godina nošenja teškog kamena na leđima skinuo teret. Kako vreme prolazi, sve sam sigurniji da neću ponoviti istu grešku.

Imala sam jako izraženu zavisnost od kreka i heroina

Pre nego što sam došla na kliniku, kliniku Dr Vorobjev, moj najveći strah su bili simptomi krize, jer verujte mi, to je pakao na zemlji. Na kraju sam ostala apsolutno šokirana koliko je lagan bio ovaj prelaz, nisam osećala ni malo bola. Osećala sam se kao da sam prespavala 12 sati, to je bilo sjajno.

Imao sam problem sa heroinom i metadonom

Imam 27 godina, dolazim iz Njujorka. Imao sam problem sa zavisnošću od heroina i metadona. Odlučio sam da dođem u Srbiju da se skinem sa tim narkotika. Došao sam u Dr Vorobjev, to je centar za detoksifikaciju. Bio sam ovde 3 nedelje, a moja iskustva su bila više nego dobra.

22 godine sam koristio heroin i krek

Sveukupno, koristila sam heroin, a u poslednje 3 godine više krek, tokom 22 godine. Primila sam 27 rehabilitacionih terapija, imala 27 detoksifikacija, ali mi je ova koju sam doživela u klinici Dr Vorobjev bila najbolje iskustvo, zbog upotrebe ibogaina.

Imao sam problema sa heroinom koji sam uzimao intravenozno

Moje mišljenje o tretmanu koji sam ovde dobio je da je sve bilo jako profesionalno odrađeno. Svi zaposleni su izuzetno dobro obučeni, znaju šta rade, i uvek su tu da vam pomognu. To je najbitnije, tu su da vam pomognu da se vratite na pravi put i nastavite sa svojim životom.

Bili smo na heroinu i metadonu poslednje 22 godine

Mi smo, kao par, na heroinu i metadonu bili poslednje 22 godine. Nakon što smo izgubili našu ćerku ove godine, odlučili smo da nađemo mesto gde ćemo moći da se izlečimo od naše zavisnosti. Prvo mesto koje smo našli kada smo gledali na internetu u Engleskoj je bila klinika Dr Vorobjev.

Bio sam heroinski zavisnik 10 godina

Ova klinika je jako, jako dobra. Osoblje je izuzetno. Bez obzira na doba dana i noći kada sam imao problem, bilo to jedan, dva ili tri ujutru, oni su mi pomogli.

Bio sam heroinu poslednjih 17 godina

Imam 53 godine, upravo sam došao na kliniku. Heroin sam koristio od svoje petneste godine a na kreku sam poslednjih 17 godina. Mnogo puta sam pokušao da prođem kroz detoksifikaciju, ali bih se uvek vraćao na staro.

Koristim heroin već 22 godine, kao i kokain, hašiš, acid i eskstazi

Zdravo, ovo je samo kratka poruka svima koji imaju nekoga iz porodice ko pati od bilo kakve vrste zavisnosti. Posetio sam mnoge centre za odvikavanje širom sveta i probao mnogo različitih terapija. Ovu kliniku bih preporučio svima koji imaju nekoga kome treba pomoć.

Proces lečenja zavisnosti od heroina ibogainom

Ja se zovem Paolo, dolazim iz Italije. Prvi put sam došao ovde zbog detoksifikacije sa heroina. Po drugi put, nakon dva meseca, bio sam ovde kako bi mi ugradili implant naltreksona, a sada sam ovde po treći put, kako bih dobio tretman Ibogainom…

Bio sam zavisnik od heroina

Kako se osećate sada, nakon tretmana? Osećam se normalno. Kako se ovaj tretman razlikuje od drugih koje ste do tada iskusili? Jako se razlikuje.

Nakon 20 godina oslobođen zavisnosti od heroina

Tretman je bio fantastičan, ljudi su bili fantastični, uključujući i sestre, doktore, svi su bili od velike pomoći. Kad god bi nastali neki problemi, dovoljno je bilo samo da im se obratite i oni bi odmah reagovali. Zahvaljujem im se na tome.

Bila sam na drogama 10 godina, heroin i krek kokain

Tokom mog boravka ovde, medicinske sestre i doktori su bili od ogromne pomoći, i uvek su mi pružali sve što mi je bilo potrebno. Uvek su bili prisutni i voljni da pomognu, i zaista bih ih svakome preporučio. Ukoliko bih morao, uvek bih odabrao da se ponovo vratim ovde.

Godinu dana sam imala problem sa heroinom

Dolazim iz Italije i imala sam problem sa heroinom. Šta ste očekivali od lečenja? Od lečenja sam očekivala da izađem čista, kakva zapravo i izlazim.

Imao sam problem sa heroinom više od 10 godina

Ćao. Dolazim iz Italije. Stigao sam ovde jer mi je jedan prijatelj slučajno ispričao o lečenju ibogainom. Nažalost, ja sam zavisnik od heroina i pretražujući po internetu naišao sam na ovu kliniku.

Imao sam problema sa heroinom

Dolazim iz Italije i imao sam problem sa heroinom. Pušio sam ga godinu i po dana i polako sam shvatao da moj život počinje da liči kavez.

Brza detoksikacija od heroina i metadona

Pa, došao sam pre petnaest dana i bilo mi je dobro. Bilo je malo teško skinuti se sa metadona nakon dve godine uzimanja. Naime, još uvek osećam poneki simptom apstinencijalne krize, ali, sve u svemu, ne mogu da verujem da više ne uzimam metadon.

13 godina sam heroinski zavisnik

Dobar dan. Ja i moja supruga smo Bugari. Zavisan sam od heroina od moje 14. godine. Sada imam 27 godina i zahvaljujući velikom trudu moje žene pronašli smo kliniku na internetu.

Lečenje bezbolne heroinske zavisnosti

Imao sam problem sa heroinom. Pokušao sam mnogo puta da prestanem sâm, ali nikada nisam uspeo u tome.

Lečenje zavisnosti od heroina i kokaina

Probala sam na drugim mestima, na drugim klinikama, razne vreste lečenja, ali su bile, da tako kažem, nisu uspele da me dovedu do toga da u potpunosti prestanem jer se nikad nisam zaista zagledala u sebe samu.

Lečenje heroinskih zavisnika

Koristila sam heroin i metadon. Više puta sam se vraćala drogi i došla sam na ovu kliniku kako bih uradila detoksikaciju…

Ispovest majke od heroinskog zavisnika

Dobar dan svima. Ja sam mama jednog dečaka iz Italije, Italijana, i ovde sam dovela sina zato što je koristio drogu: kokain, heroin, krek i bio je, istina je, na kraju svog života.

Brza detoksikacija od heroina

Nakon 20 godina, ne znam šta mi je prošlo kroz glavu, sam prestao, uspeo sam da prestanem, sam, bez podrške, bez ikoga, bez ičega.

Detoksikacija heroina sa ibogainom

Sve, sve sam probao da pokušam da prestanem da koristim heroin, ali, nažalost, u Italiji, sa lekovima koje koriste naši zdravstveni sistemi, ništa, ne postoji, ne postoji ništa što bi ti koristilo da ponovo postaneš čist.

Zavisnost od kokaina i heroina

Pa, počeo sam kad sam bio baš mali, kad sam bio dečkić, od petnaeste godine sam pušio marihuanu, uzimao Ekstazi, kiseline, itd.

Lečenje zavisnosti od heroina

Imam dvadesetdevet godina i na, koristim heroin od kada sam imao, faktički, sedamnaest godina… Heroin i kokain.

Problem sa heroinom 15-16 godina

Imao sam problem sa heroinom sa apstinencijom već duže vreme. Problem traje već 15 -16 godina, dođe i prođe, ali ipak tu je ili bio je tu.

Detoksikacija od heroina

Dosla sam u ovu kliniku zasto sto je prethodni pokusaj u toj klinici bio neuspesan, ovde sam se odmah osetila dobro ovde su i osoblje i medicinske sestre, doktori, zaista neverovatni.

Metoda detoksikacije od heroina

Moj problem su bili heroin i metadon. Koristio sam visoke doze, 85mg metadona i oko 4 grama heroina.

Lečenje zavisnosti od heroina, kokaina i opijata

Dakle ljudi, ja bih preporučila svakome ko ima problem sa drogama, dođite na ovu kliniku, ovde ćete se odvići.

21 godinu koristim heroin, 1 do 2 grama dnevno

Lečenja su ovde mnogo bolje struktuirana, dakle ovde se obraća pažnja na najsitnije detalje, a to u Nemačkoj nije tako. Da li biste preporučili drugima našu kliniku? – Svakako, sto posto.

Zavisnik od heroina - bezbolna detoksikacija

Osoblje i sve, to je ovde baš super. Osećate se baš sigurno i zaštićeno i imate bezbolnu detoksikaciju koju inače ne biste imali… u Nemačkoj

Četvorogodišnja upotreba heroina

Sve je zadovoljavajuće. Moji planovi, da, apstinencija od droga. Dakle, da živim bez droga. Hvala puno.

Uzimao sam heroin pet godina

U potpunosti sam zadovoljan planovima, čak i bolje od očekivanog, a moji planovi su da idem kući, zatim počinjem ponovo da treniram, kao pre.

Iskustvo zavisnika od heroina

Pa, ja imam 37 godina i ne dolazim iz Srbije. O ovome sam saznala preko interneta. Tu ima dosta informacija i video snimaka, utisaka od drugih pacijenata koji su bili ovde i na osnovu toga sam se i prijavila ovde.

Postupak lečenja zavisnosti od heroina

Kako se osećaš nakon lečenja? Osećam se dobro. Osećam se oslobođeno. Koja su bila tvoja očekivanja od naše klinike i u kojoj meri su ona ispunjenja? Znači, moje očekivanje je bilo, da se rešim droge, da popravim svoj život, takoreći, kad sada izađe… 99%…

Heroinska zavisnost

Ne mogu da se požalim. Zaista je sve savršeno, sve savršeno. Sada se osećam veoma dobro i kada odem odavde, želim da ponovo radim, da se malo bavim sportom…

Lečenje zavisnika od heroina

Pa, ja sam ovde zbog heroina, prvi put sam počela sa 12 godina. Posle toga, nakon pola godine, sam radila detoksikaciju. Posle toga sam bila čista 10 godina.

Lečenje zavisnosti od heroina sa ibogainom

Moj život. Sa dvanaest sam počeo da pušim, da pijem, sa trinaest da duvam i onda je sve to tako išlo dalje. Sa četrnaest sam prvi put uzeo spid, ekstazi i LSD.

Lečenje zavisnosti od heroina - efekat Ibogaina

Počeo sam da uzimam droge kad sam imao 11 godina. I konzumirao sam prilično sve što može da se ima.

Zavisnot od heroina i kokaina

Pa, pre procedure, pre nego što sam došao ovde, bilo mi je prokleto loše, moram da kažem. Sada, nakon tri i po nedelje lečenja, kokain, heroin, meni je dobro.

Detoksikacija pod anestezijom - heroin i kokain

Moj problem postoji već nekoliko godina, zavisnost od heroina i kokaina, pojačavao sam tako što sam mešao supstance i poslednjih godinu i po dana to me je dovelo skoro do kolapsa kako fizički tako naravno i finansijski i sad je jednostavno trenutak da promenim svoj život.

Lečenje zavisnosti od heroina - pacijent iz Španije

Istina je da… svi koji mogu, koji imaju dovoljno novca da dođu ovamo, da dođu u ovu bolnicu, neka dođu.

Imala sam problema sa heroinom i metadonom

Sada sam čista, nakon samo 15 dana su očistili moje telo od narkotika. Osećam se srećno, jer sam imala priliku da dođem ovde.

Zavisnik od heroina i kokaina

Probala sam na drugim mestima, na drugim klinikama, razne vreste lečenja, ali su bile, da tako kažem, nisu uspele da me dovedu do toga da u potpunosti prestanem jer se nikad nisam zaista zagledala u sebe samu.

Bio sam zavisnik od heroina i metadona

Leče sve vrste zavisnosti, od kokaina, metadona, heroina, kocke, tableta, pilula, bilo koje psihoaktivne supstance a ne… u svakom slučaju zavisnike leče svim ovim vrstama terapije.

Uzimao sam heroin 30 godina

Sada se osećam tako dobro. Nisam se osećao ovoliko dobro barem trideset godina, jer sam toliko dugo konzumirao drogu, koristio sam heroin trideset godina.

Spasio sam se od heroina i metadona

Heroin, kokain, LSD, ekstazi, ketamin, mnogo droge, ali glavna droga koje sam hteo da se rešim bili su heroin i metadon. Nikada nisam bio u drugim klinikama jer imam prijatelje koji su bili, ali nisu ništa time postigli. Ova klinika je izvrsna, svima je preporučujem.

Moj problem je bio heroin, kokain i druge teške droge

Sve sam probao, a ovde sam došao kako bih se rešio svih tih problema koji su me mučili od mladosti. Ostao sam u šoku koliko sam napredovao u odnosu na stanje u kojem sam došao.

Uzimao sam heroin, 5g dnevno

Imam 28 godina. Ja dolazim iz Alžira. Počeo sam da uzimam drogu sa 16 godina, 2006. Koristio sam heroin. 5 grama na dan.

Heroin sam uzimao svaki dan

Imam trideset godina a drogu sam koristio više od 10 godina. Heroin sam uzimao svaki dan, pet i po godina, dakle, prošao sam kroz pakao sa istim.

Koristio sam heroin, metadon i subuteks

Koristio sam heroin, metadon, subuteks, praktično sve što se na tržištu moglo naći kao droga… teška droga. Eto, uspeo sam vrlo lako i brzo da prestanem, otkrivši kliniku Doktora Vorobjeva.