Svedočenja pacijenata – Narkomanija

Lečenje zavisnosti od droge

I molim sve one koji dobro stoje finansijski da dodju ovde, molim sve narkomane, bilo šta da uzimaju, dodjite, ovde je super. Izadješ kao da si ponovo rodjen. Dodjite kod Dr Vorobjeva, bićete bolje.

Lečenje zavisnosti od narkomanije

Ćao, prvo moje lečenje. Prvo sam počeo sa lakšim drogama, sa travom. Posle nekog vremena, nekoliko godina je prošlo, počeo sam da se drogiram, bio sam na heroinu. Negde od 2001. godine, počeo sam da se drogiram heroinom, možda i 2002. otprilike, tako nešto.

Lecenje narkomanije i borba sa bolescu zavisnosti

Zavisnik sam od 1998. godine, ali samo zavisnik od heroina, što broji ukupno 13 godina. Probao sam na više načina da se lečim. Bio sam u Crnoj Reci godinu dana. Probao sam kod psihologa, doktora, da se lečim. Nije mi se svideo njihov način edukacije, suviše jednostavno su pokušavali da objasne tako težak problem.

Ispovest roditelja

Ako imate nekoga u svojoj porodici da je ovisnik, pa čak iako je na početku ili u nekoj dubljoj fazi, ja vam preporučujem kliniku Dr Vorobjev ovde u Beogradu.

Čist sam 13 meseci i ne drogiram se

Imam 24 godine, rođen sam i odrastao u Bruklinu, Njujork. Imao sam problem sa zavisnošću od metadona, heroina i kokaina. Bio sam ovde prošlog oktobra, osećao sam se… nisam se dobro osećao. Sada sam čist 13 meseci i ne koristim više nikakve narkotike.

Nisam mogao da zamislim svoj život bez droge

Pre nego što sam došao ovde, bio sam u izuzetno lošem stanju. Doživeo sam kliničku smrt tri puta, umalo sam nekoliko puta zaista i umro zbog ovih narkotika. Uništio sam svoju porodicu, sve oko sebe, izgubio prijatelje i sve što mi je do tada donosilo radost.

7 godina sam bio zavisnik od opijata

U toku poslednje godine, počeo sam da intravenozno unosim opijate i kokain, što je bio ogroman problem. Sagorelost i zavisnost od droge su bili paralelni problemi. Zadovoljan sam što sam ovde, i što sam izlečen.

Ideja bezbolne detoksikacije je apsolutno fantastična

Prvi put sam našao kliniku Dr Vorobjev preko interneta. Pre toga sam probao brojne druge situacije i metode kako bih pokušao da iskontrolišem svoju zavisnost od opijata, ali bez uspeha. Engleski sistem ne funkcioniše, oni vam samo daju metadon, još subuteksa, još metadona, pa opet subuteks…

Kako pobediti zavisnost od opijata

Za kliniku sam saznao pretražujući internet. Nedavno je trebalo da putujem u Australiju da uradim sličan alternativni detoks tamo ali to se nije desilo tako da sam sačuvao dovoljno novca da dođem u Srbiju čak iz Novog Zelanda.

29 godina sa 9-godišnjom istorijom zavisnosti od opijata

Zdravo, ja dolazim iz Velike Britanije, imam 29 godina, a 9 godina sam bio zavisnik od opiata, ponajviše heroina. Tokom tih 9 godina, imao sam i periode apstinencije, kao i nekoliko neuspelih pokušaja odvikavanja po klinikama za detoksifikaciju u Velikoj Britaniji.

Rezultati lečenja narkomanije i alkoholizma

Imam 47 godina. Dolazim sa juga Italije, tačnije iz Napulja, i imam 47 godina. Imala sam desetak godina probleme sa korišćenjem narkotika i alkohola.

Izlečeni narkoman nakon 25 godina upotrebe droge

Ćao. Imam 38 godina. Počela sam da koristim drogu kada sam imala 13. Za ovu kliniku sam saznala preko interneta. Provela sam ovde 28 dana svog života.

Kontrola izlecenog zavisnika nakon 3 meseca

Da. Nedostajao mi je ovakav život u ovih šest godina, nedostajao mi je. I konačno sam mu se vratila.

Zbog droge sam izgubio posao

Koristio sam drogu više od petnaest godina. Krek, kokain, heroin. Zbog droge sam izgubio posao, izgubio sam devojku, izgubio sam deset kilograma, bio sam dobro, potom sam bio loše…

Nakon 3 meseca se vraćam da ugradim novi implant

Na ovu kliniku sam došao zbog problema sa kokainom, heroinom, metadonom i alkoholom. Od prvog dana sam zadovoljan.

Klinika za detoksikaciju od droge

Osoblje – neverovatno – nema takvog ni u švajcarskim hotelima sa 5 zvezdica, tamo su ljudi koji se zaista stave u tvoju kožu!

Bezbolna detoksikacija od droge

Pre šest meseci sam došao ovde radi detoksikacije i od tada ništa nisam pipnuo. Već šest meseci sam čist.

Lečenje sa ibogainom

Dakle, koristio sam je dvadeset godina skoro, počeo sam sa 18 godina a sada imam 36, počeo sam da prvo koristim ekstazi, pa kanabis, potom kokain, heroin, posle heroin i kokain zajedno, metadon i tako skoro 20 godina.

Tretman ibogainom za lečenje psihičke zavisnosti

Pacijent je dosao u kliniku Dr Vorobjev iz Italije, kako bi izlecio svoju herionsku i kokainsku zavisnost. Prethodno je prosao lecenje u italijanskoj klinici Sert…

Dobila je novu šansu nakon 17 godina upotrebe droge

Šta je bilo najvažnije tokom lečenja, koja procedura? Da, dobijala sam ksenon gas, bio je jako dobar za telo, za receptore. I Plazmafereza. Ali najvažnije i najbolje je svakako bio ibogain, on mi je mnogo pomogao.

Lečenje zavisnosti od opijata

Koja su bila tvoja očekivanja od lečenja na našoj klinici i u kojoj meri su ta očekivanja ispunjena? Da je bezbedno lečenje ibogainom, dakle sa sigurnošću da će se nadgledati srčana frekvencija, puls… U potpunosti.- Hvala.

Ovo je najbolja klinika u kojoj sam bio

Zaista sam vrlo zahvalan i ovo je najbolja klinika na kojoj sam do sada bio i bila je uspešna i sigurno će i ostati uspešna. Jos jednom hvala.

12 godina uzimanja droge, benzodiazepina i morfine

Dolazim iz Nemačke, iz Groanau u Vestfaliji. Od pre dvanaest godina uzimam droge, benzodiazepine i morfine. Odlučio sam se za lečenje ovde zato što sam u Nemačkoj imao svakakve pokušaje da se odviknem od droge.

Lečenje zavisnosti od droge

Zdravo, odakle dolaziš? Iz Makedonije, živim u Švajcarskoj. Da li, molim te, možeš da nam kažeš koji je bio problem i zašto si se odlučio za ovu kliniku? Da, taj problem nemam od juče, već 15 godina.

Lečenje zavisnosti od droge, kanabisa i ekstazija

Za mene je lečenje bilo veoma uspešno, i za kokain je bilo veoma uspešno, procedura je sasvim drugačija nego u Švajcarskoj, sada nastavljam da idem u komunu, bilo je veoma uspešno, dopalo mi se.

Speed, kokain i opijati

Ispitivač: Zašto si se sada odlučila za lečenje? Pacijentkinja: Zbog mog sina i moje porodice, zbog moje majke, mog oca, moje sestre. Ispitivač: Dobro. Kako se sada osećaš? Pacijentkinja: Osećam se super, jako dobro.

Bezbolno lečenje - pacijent iz Švajcarske

Na početku sam došla zbog svoje porodice da oni ne bi toliko patili. Ali, sada sam potpuno srećna, ovo je nabolja odluka koju sam mogla da donesem.

Lečenje narkomanije

Bila sam na klinici 6 nedelja i sad sam posle mesec dana došla ponovo na kontrolu. Svi ste mi nedostajali. Ovo je super klinika. Ja sam dobro.

Prva kontrola nakon detoksikacije

U ovom momentu se osećam snažno, jer život posmatram na drugi način. Za mene, rekao sam to već i uvek ću ponavljati, ibogain je bio izuzetan.

Bio sam rob droge

Imam 35 godina i dolazim iz Ekvadora. Ispričaću Vam jednu priču, iz razloga što, bio sam rob droge, koristio sam ih četiri godine.

Kontrola nakon mesec dana od završetka tretmana

Za mene, osnovna stvar ovog tretmana koji sam primio je ta što sam pre ovoga tri puta bio na odvikavanju u mojoj zemlji i nikada nisam uspeo.

Novi život bez droge

Dolazim iz Francuske, a na heroinu sam osam godina. Pokušavala sam da se lečim u Francuskoj, ali bezuspešno, bila sam na lečenju metadonom i slično.

5 godina sam patila od depresije

Pet godina sam patila od depresije i napada panike. Terapija je bila teška, ali sam dobila dobre rezultate. Oslobodili su me benzodijazepina, a to je lek koji oštećuje mozak.

Moj problem je bio heroin, kokain i druge teške droge

Sve sam probao, a ovde sam došao kako bih se rešio svih tih problema koji su me mučili od mladosti. Ostao sam u šoku koliko sam napredovao u odnosu na stanje u kojem sam došao.

20 godina sam bio zavisnik od kanabisa

Došao sam ovde jer sam bio zavistan od kanabisa poslednjih dvadeset godina, a tokom poslednjih nekoliko godina, pušio sam dvadeset, trideset, nekad čak i četrdeset džointa dnevno.

Bio sam zavisnik 8 godina

Dobar dan, ja dolazim iz Francuske. Bio sam zavisnik 8 godina. Za bolnicu sam saznao preko priče jednog kolege koji mi je savetovao da dođem ovde.

Klinika za detoksikaciju od droge

Klinika je upravo predlagala tretman koji je zabranjen u Francuskoj i koji se zove ibogain i koji mi je pomogao da se iz ovog iščupam…

Kodein kao droga

Ja dolazim iz Belgije, dakle evo, moj problem lično je bio kodein, dakle mm… bio sam zavisan od te supstance, otkrio sam kliniku doktora Vorobjeva preko interneta.

Ne mogu da verujem da sam sto posto čist

Drogiram se već petnaest godina, probao sam mnoge stvari da prestanem, nisam uspeo i konačno, na kraju sam pokušao da dođem ovde, jako sam se plašio, ali na kraju, ova ovde klinika je „ best of the best”, najbolja klinika na svetu.