Čišćenje organizma od heroina

Čišćenje organizma od heroina je obavezno i mora se obaviti u kliničkim uslovima. Heroin je izuzetno opasna droga koja izaziva razvoj zavisnosti veoma brzo.

Heroin je moguće uneti u organizam na nekoliko načina, ušmrkavanjem, pušenjem, a najčešće se unosi u telo ubrizgavanjem u venu. Heroin se, takođe, veoma često meša sa drugim supstancama kao što su šećer ili brašno. Kada se takav unese u organizam intravenozno dovodi do začepljenja vena, krvnih sudova i brojnih drugih komplikacija. Takođe, moguće je i stvaranje ugruška koji može da izazove fatalne posledice. Zavisnost od heroina je izuzetno jaka i upravo zbog toga je neophodno lečenje u bolnici uz pomoć lekara koji su iskusni u ovom polju medicine.

Kako da prepoznate heroinskog zavisnika?

Heroinski zavisnik jeste osoba koja je zavisna od heroina. Ova vrsta zavisnosti javlja se vremenom, jer retko ko je odmah, na samom početku, probao heroin. Marihuana je droga koja se najčešće prva proba i od nje se počinje. Kada organizam razvije toleranciju na tu supstancu, zavisnik pokušava da nađe alternativu i vremenom dolazi do heroina.

Čišćenje organizma od heroinaKada neko jednom proba heroin, retko kada se događa da na tome i ostane. Zavisnici od heroina postaju opsesivni ovom supstancom čak i posle prvog ili drugog korišćenja. Veoma je teško odupreti joj se, a pogotovo samostalno. Osoba koja nije objektivna i koja nema predznanje o čišćenju organizma od heroina ne može samostalno da se izbori sa tim, a da, eventualno, ne napravi još veći zdravstveni problem.

Čišćenje organizma od heroina je neophodno i najbolje je uraditi ga što pre, jer što je neko duže u stanju zavisnosti, biće mu teže da se izbori sa tim problemom. Kompletno stanje organizma se urušava i uništava pod dejstvom ove supstance.

Predoziranje drogom je sve češći uzrok smrti među zavisnicima, a tome je veoma teško stati na put. Čišćenje organizma od kokaina je, takođe, veoma zahtevno, ali mnogo manje u poređenju sa detoksikacijom organizma od heroina. Heroin uzrokuje veoma jaku psihičku i fizičku zavisnost, za razliku od kokaina čije uticaj je znatno manji.

Kako se sprovodi čišćenje organizma od heroina

Čišćenje organizma od heroina se mora obaviti u bolnici koja je specijalizovana za lečenje bolesti zavisnosti.

Kada osoba koja je zavisnik dođe u kliniku i odluči da započne lečenje, najpre se sprovodi dijagnostika tokom koje lekari nastoje da utvrde psihičko i fizičko stanje pacijenta. Kada urade određene analize, poput krvne slike i internog pregleda, doktori kreiraju plan lečenja. Taj proces obavljaju za svakog pacijenta pojedinačno, jer je svaka osoba za sebe i ne mogu dva pacijenta da se podvrgnu istom tretmanu i da imaju isti pozitivan ishod.

Heroin izaziva jaku psihičku zavisnost na koju lekari obraćaju posebnu pažnju odmah nakon detoksikacije organizma. Čišćenje organizma se vrši savremenim i revolucionarnim metodama koje ne utiču negativno na pacijenta i nemaju nikakve neželjene efekte. Vidovi detoksa su bezbolni i ne stvaraju dodatne nelagode pacijentu.

Lečenje psihičke zavisnosti vrši se putem psihoterapije pacijenta sa lekarima. Terapije mogu da budu individualne, ali i grupne, averzivne ili porodične, zavisno od stanja pacijenta i njegovih potreba. Bolesti zavisnosti su različite i psihoterapija, kao i sve ostale terapije, prilagođava se pacijentu. Ukoliko je psihička zavisnost izuzetno jaka, lekari koriste psiho-hipnozu ibogainom.

Čišćenje organizma od heroinaLečenje pacijenata je veoma zahtevan proces i mora se shvatiti izuzetno ozbiljno. Učešće najbliže okoline, kao i porodice, je ne samo poželjno, već i obavezujuće. Zavisnik mora da zna da ima podršku kako bi proces resocijalizacije bio olakšan i uspešan.

Čišćenje organizma od heroina – Klinika koja uspešno leči bolesti zavisnosti

Klinika za lečenje bolesti zavisnosti Dr Vorobjev jeste vodeća klinika u Evropi koja uspešno leči veliki broj pacijenata. Ne samo da smo uspeli da promenimo život mnogima, već i da ih vratimo na pravi put i pomognemo im da razumnije donose odluke o budućnosti.

Nakon čišćenja organizma od heroina, lekari savetuju ambulatno lečenje u trajanju od godinu dana. Takav vid lečenja podrazumeva javljanje pacijenta u kliniku barem jednom mesečno, kako bi lekari mogli da prate njegovo stanje i da koriguju terapiju, ukoliko je to neophodno.

Mi smo uvek tu za naše pacijente, kako tokom lečenja, tako i nakon njega. Kontaktirajte nas još danas, a mi ćemo vam odgovoriti u veoma kratkom roku i razrešiti vam sve nedoumice. Vremena za odlaganje nema, jer zavisnost jeste bolest, a mi znamo da možete da je pobedite!

Categories : Bolesti zavisnosti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *