Čišćenje organizma od kokaina

Čišćenje organizma od kokaina je obavezno u kliničkim uslovima. Mnogi zanemaruju ovu činjenicu jer je kokain vrsta droge koja ne izaziva psihičku zavisnost. Isto tako, ukoliko se ne konzumira, ne izaziva apstinencijsku krizu. Ta pojava uzrokuje mišljenje da ova droga nije opasna, kao i da je detoksikacija jednostavna.

Naravno, to nije slučaj. Kokain je izuzetno opasna supstanca koja, ne samo da izaziva zavisnost, već veoma često njegova konzumacija predstavlja prelazni period na konzumaciju druge, još opasnije droge.

Lečenje je obavezno i ne sme se odlagati. Ukoliko primetite da problem postoji, što pre kontaktirajte naše lekare i zakažite pregled. Ne dozvolite da izgubite tlo pod nogama!

Zašto je čišćenje organizma od kokaina obavezno?

Kokain je vrsta opojne supstance i dobija se preradom biljke koke. Najčešće se konzumira ušmrkavanjem i gotovo odmah deluje direktno na mozak. Prilikom dejstva, kokain stvara iluziju povećanja ljudske moći.

Osobe pod uticajem ovog psihostimulansa osećaju se snažnije i imaju više samopouzdanja. Isto tako, ljudi pod uticajem kokaina osećaju jaču seksualnu moć, što je samo trenutno dejstvo. Kokain, vremenom, uzrokuje impotenciju, naročito ukoliko se redovno konzumira.

Odmah nakon unošenja kokaina u organizam, osoba se oseća euforično i raspoloženo, ima mnogo energije. Ubrzava se rad srca, a osoba postaje preosetljiva na svetlost, zvuk i dodir.

Čišćenje organizma od kokainaNeretko dolazi do redovne konzumacije, usled čega se javlja stvaranje psihičke adikcije. Zavisnik se oseća nezadovoljno, paranoično i javlja se veliki broj psihoza. Isto tako, stvara se i tolerancija, pa neretko zavisnik prelazi na još lošiju drogu – heroin.

Kokain dovodi do gubitka mirisa, HIV-a, problema sa digestivnim sistemom, ali i oštećenja bubrega. Srčani udar je, isto tako, česta pojava. Posledice koje ostavlja na nervni sistem su drastične. Najčešći su problemi sa održavanjem pažnje, pamćenjem i obavljanjem motornih funkcija. Nije isključeno ni krvarenje unutar mozga, kao i Parkinsonova bolest.

Čišćenje organizma od kokaina – Gde i kako?

Konzumaciju kokaina često prati alkoholizam, što dodatno pojačava njegovo dejstvo. Isto tako, zavisnici vrlo često kombinuju kokain i heroin. Ta kombinacija se naziva speedball. Tada, uglavnom, dolazi do onoga čega se svi plaše, a to je – predoziranje. Speedball je izuzetno opasan jer može da dovede do prestanka rada srca ili disajnih organa.

Kako bi se izbegao ovakav ishod, neophodno je lečenje bolesti zavisnosti u kliničkim uslovima. Naša klinika za lečenje bolesti zavisnosti Dr Vorobjev ima veliki broj programa koji leče ovaj problem.

Odmah po prijemu pacijenta u kliniku, vrši se dijagnostika. Tada se procenjuje fizičko i psihičko stanje pacijenta i nakon obavljenih analiza urina, krvi i srca, razvija se plan detoksikacije.

Čišćenje organizma od kokainaNa početku lečenja, pacijentu se daje infuzija sa mineralima i multivitaminima. Neuro Džet aparat omogućava regulaciju proizvodnje endorfina i dopamine, a isto tako umanjuje apstinencijska kriza

Lečenje psihičke zavisnosti je glavni deo lečenja, a tom prilikom koristi se averzivna procedura, psihoterapija, a prepisuje se i ibogain po proceni lekara. Psihoterapija se vrši individualno ili u grupi, a ova vrsta terapije pomaže pacijentu da utvrdi koren problem ai da ga reši. Averzivna terapija pomaže da se stvori gađenje prema narkotiku.

Ambulantno lečenje podrazumeva mesečne kontrole u trajanju od godinu dana. U tom periodu lekari analiziraju stanje pacijenta i, po potrebi, koriguju terapiju.

Klinika za lečenje bolesti zavisnosti

Klinika Dr Vorobjev jeste jedna od vodećih klinika za lečenje bolesti zavisnosti u Evropi. Mi okupljamo internacionalni tim koji ima neverovatno bogato iskustvo u oblasti lečenja bolesti zavisnosti.

Čišćenje organizma od kokainaNaše stručno osoblje je neprestano na raspolaganju pacijentima, kako tokom lečenja, tako i posle izlaska iz klinike.

Kontaktirajte nas već danas putem telefona ili e-mail adrese i zakažite pregled. Isto tako, možete da nam potpuno anonimno postavite pitanje putem čet aplikacije na našem sajtu, a mi ćemo vam odgovoriti u što kraćem roku.

Znamo da možemo da vam pomognemo da prevaziđete problem! Na vama je da nam date šansu i započnete novi život još danas!

Categories : Bolesti zavisnosti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *