Substitol

SUBSTITOL

Substitol

Prvi put sintetizovan u Austriji, Substitol je moćan medikament koji se danas koristi u zemljama Centralne i Istočne Evrope. Iako je zvanično legalan u samo pet zemalja, dostupan je širom planete preko crnog tržišta. Takođe, razvijene su brojne varijacije originalne formule, pa se slične supstance mogu kupiti i na drugim kontinentima.

Kao moćan opioidni analgetik, Substitol se najčešće prepisuje osobama sa hroničnim bolovima. Još jedna upotreba ovog medikamenta se može naći kod supstitocionih terapija.

Ovaj prevaziđeni metod lečenja zavisnosti se i dalje koristi u brojnim klinikama širom planete. Substitol ublažava neželjene simptome apstinencijalne krize, ali ne rešava problem zavisnosti, već ga samo prikriva.

UPOTREBA SUBSTITOLA NERETKO VODI KA ZAVISNOSTI

Substitol se prepisuje u formi tableta od 100 ili 200 miligrama. Izuzetno je važno držati se preporučene doze i pravilno koristiti ovaj medikament.

Nažalost, mnogi pojedinci smatraju da preporučena doza Substitola nije dovoljna da bi zamaskirala bol ili odagnala simptome apstinencijalne krize, te pribegavaju uvećavanju doza kako bi se izborili sa problemima. Kao posledica uvećanja doze i neadekvatnog koriščenja, rađa se zavisnost od Substitola.

NEPRAVILNO KORIŠĆENJE MOŽE BITI OPASNO PO ŽIVOT

Substitol se mora uzimati oralnim putem, i to je jedini ispravan način korišćenja. Konzumiranje oštećenih tableta takođe može dovesti do brojnih neželjenih efekata. Zavisnici često pribegavaju namernom lomljenju tableta, prilikom čega se oslobađa morfin. Nakon toga, dobijena supstanca se unosi intravenozno.

Uprkos tome što morfin dovodi osobe do stanja euforije, radi se o izuzetno opasnoj toksičnoj supstanci koja može dovesti do predoziranja. Ukoliko se to dogodi, nastupaju brojni respiratorni problemi, a situacija može rezultirati i srčanim udarom koji ume biti fatalan.

LEČENJE ZAVISNOSTI OD SUBSTITOLA

Kontinuirana upotreba Substitola gotovo uvek rezultira zavisnošću, koja nije ništa slabija od one ka heroinu i drugim opioidnim supstancama. Apstinencijalna kriza kod Substitola sa sobom donosi:

Potpuni oporavak je moguć, ali je neophodno kontaktirati stručno medicinsko osoblje, kako bi se brza detoksikacija obavila na najbezbedniji mogući način, bez bola i simptoma krize. Da bi se postigli željeni rezultati, neophodan deo terapije je i lečenje psihičke zavisnosti. Samo u tom slučaju je potpuno izlečenje zaista moguće.

Lecenje zavisnosti od substitola