Uzimao sam heroin 30 godina

Dolazim iz Francuske, iz Marseja, a za kliniku sam čuo preko reportaže na kanalu Planet Plus, koja je prikazivala ljude koji su dobili tretman ibogainom i koji se nikada više nisu vratili drogama.

U početku, nisam verovao u sve to. Pročitao sam mnogo članaka na internetu i informisao se o svemu. Na kraju, odlučio sam se da dođem na lečenje.

Objasniću. Nisam koristio ni heroin ni metadon dve godine, kad sam nedelju dana… Nedelju dana pre dolaska, pokleknuo sam, ali samo na četiri dana. Tada sam sebi rekao da mi heroin nije napustio misli. Iz tog razloga sam došao na tretman.

Nakon toga, dobio sam tretman, i sada ne osećam nikakvu želju za drogom, da li to bio kanabis, ili heroin, šta god. Iznad sveha, moje misli su ponovo postale pozitivne. Želim da… Imam nedokučivu želju za mnogim novim stvarima, a ne želim više da imam išta u vezi sa drogom. Sada se osećam tako dobro. Nisam se osećao ovoliko dobro barem trideset godina, jer sam toliko dugo konzumirao drogu, koristio sam heroin trideset godina.

Mislim da je šteta što ovakve klinike ne postoje u Francuskoj, jer iskreno, ova klinika je najbolja… Išao sam na rehabilitaciju mnogo puta. Išao sam u Marmottan, u Le Patriarche, išao sam na lečenje mnogo puta. Ali ovde, zaista su veliki stručnjaci, i nikada nisam naišao na nešto bolje od ovoga.

Sada planiram da uradim mnogo novih stvari, i da više nikada ne iskusim želju za narkoticima. Uopšte. Ikakvu.

About authors

DrVorobjev Team



Our expert team, with many years of experience, has achieved top results in the treatment of addiction in recent years.