Ideja bezbolne detoksikacije je apsolutno fantastična

Prvi put sam našao kliniku Dr Vorobjev preko interneta. Pre toga sam probao brojne druge situacije i metode kako bih pokušao da iskontrolišem svoju zavisnost od opijata, ali bez uspeha. Engleski sistem ne funkcioniše, oni vam samo daju metadon, još subuteksa, još metadona, pa opet subuteks… Ideja bezbolne detoksifikacije je bila apsolutno fantastična.

Tretman je bio apsolutno fantastičan. Na aerodromu me je sačekao jako prijateljski raspoložen čovek. Držao je u rukama karticu sa mojim imenom, što je bilo od velike pomoći. Čim sam stigao u kliniku, pitali su me da li mi je ugodno. Tada se nisam osećao prijatno, jer sam u tom trenutku već patio od krize dva dana. Odmah su mi pomogli, i osećao sam se odlično tokom svih 14 dana koliko sam ovde boravio. Svi članovi osoblja su bili od velike pomoći. Zaista se maksimalno trude kako bi vam bilo udobno, da pacijentima obezbede bezbolnu detoksifikaciju.

Moji planovi za budućnost… Upravo sam primio dvomesečni implant, naltrekson, koji će me sprečiti da uzimam opijate tokom tog perioda. Nakon toga, planiram da se vratim ovde kako bih dobio novi implant, koji traje duže, do 9 meseci. Planiram da vodim život bez opijata, srećan život, a na tome mogu da se zahvalim ovoj klinici. Bez ove klinike, ništa od toga ne bi bilo moguće. Pokušao sam nekoliko različitih metoda, pokušao sam i da se odvikavam sam – nemoguće, umalo se nisam ubio. Moj savet: nađite profesionalnu pomoć, a ljudi koji rade ovde su izuzetni profesionalci.