Heroin sam uzimao svaki dan

Dobro došli.

Pa, ja imam trideset godina a drogu sam koristio više od 10 godina. Heroin sam uzimao svaki dan, pet i po godina, dakle, prošao sam kroz pakao sa istim. Uzimao sam najmanje gram i po dnevno u proseku, a kasnije i do tri grama po danu, a unosio sam ga ušmrkavanjem, dakle, kroz nos.

Uništio je moj život u potpunosti. Shvatio sam da se odaljavam od prijatelja, porodice, od svih važnih stvari koje čine moj život. Pokušao sam da idem na terapije, bio sam na nekoliko tretmana u Francuskoj, proveo sam više od tri meseca po raznim bolnicama, bez rezultata. Zatim sam počeo da tragam za drugačijim rešenjima.

I uspeo sam… Srećom sam došao u kontakt sa osobom koja je znala drugu osobu, koja je već prošla kroz tretman ovde u Srbiji i tada sam pristao na ovu proceduru da vidim kako… da li bi mogla pomoći u mom slučaju, i odmah sam pomislio kako je moguće da ću konačno uspeti da napustim ovaj košmar.

Onda sam preuzeo neophodne korake kako bih došao ovde. Što se tiče samog tretmana, shvatio sam da je jedinstveno i veoma profesionalno, da imate tim ljudi koji vas sluša, koji je uvek tu za vas, i to je bilo jako važno. Pomoglo mi je mnogo, promenilo je moj život, posebno terapija ibogainom, jer to je nešto… Mnogo posla treba obaviti sa psihologom, morate zaroniti duboko u proceduru kako biste uspeli da razumete sve Vaše greške, i kako biste uspeli da krenet napred.

To je veoma, veoma važno. Doktori i medicinsko osoblje koji su tu znaju šta rade. Želeo bih da kažem da sada imam novi život ispred mene. A ovo je prošlost, potpuno je zaboravljeno. Imam nove planove za budućnost koji me očekuju. Nova dostignuća. A ja jednostavno mislim da je ovaj tretman potpuno promenio moj život.