Bio sam zavisnik od heroina i metadona

Dozvoljavam korišćenje mog glasa i lica za ovaj intervju, tj.ovaj video zovem se ***, imam 48 godina, dolazim iz Italije i imam problem sa zavisnošću oduvek sam je imao, od kad sam počeo, nisam nikada prestajao.

Bio sam zavisnik od heroina, metadona u Sert-u *1, ali flaširanog metadona, koji umesto da mi pomogne, naprotiv, još više me je upropastio, jer sam imao za sobom 25 godina zavisnosti, i odvikavanje je bilo sve teže.

Ništa, došao sam u ovu kliniku i preporučujem je svima, jer mi je u svakom slučaju spasila život, da budem iskren i očekivao sam tako nešto, iako sam znao da će biti teško u počeku, u svakom slučaju je to put koji sam prešao, na stranu što sam već jednom bio, ovo je bio put.

I šta da kažem… mogu da kažem da ako neko ima nameru da dođe, neće pogrešiti, ako neko želi, može i meni da se obrati, ja sam to već napisao na fejsbuku, kada sam dolazio prvi put…

To je ruska institucija, ruska klinika, u Srbiji, za nju sam čuo preko jednog prijatelja, koji je bio u mojoj zemlji.

On je uspeo da se odvikne od supstanci, još bolje nego ja, uspeo je iz prvog puta, odmah, kao pravi lav šta bih mogao da dodam. Eeeh. Ne znam sad mi ne pada ništa na pamet.

Leče sve vrste zavisnosti, od kokaina, metadona, heroina, kocke, tableta, pilula, bilo koje psihoaktivne supstance a ne… u svakom slučaju zavisnike leče svim ovim vrstama terapije.

Ko ima mogućnosti, neće pogrešiti ako dođe, preporučujem, ja sam dobro prošao, i siguran sam da je ovaj put bio uspešan, i da sam se odvikao skoro, ne, zapravo sam siguran da sam se odvikao, jer svakako da nisam, ne bih napravio ovak korak, bio sam ubeđen u to i napravio sam to.

Ako idete u Sert, uzimajte što manje metadona, jer je u međuvremenu postao gori nego ikad, ja znam jer sam prošao već kroz to, i drugi poput mene, jednom rečju svi su završili na isti način.

Onda ga uzimaš na litre, njih to ne interesuje, većinu njih iz Serta, a država finansira.

To svi znaju, regije, provincije, Sert, i njima je u interesu da ga daju što više, štaviše ranije bi ga ukidali ako napraviš nešto loše, a sad ako otkriju da si pozitivan, povećaju ti dozu, tako se konzumira metadon naširoko.

Žao mi je zbog Sert-a, ali to je istina, ja sam im to govorio u lice, tamo gde sam išao, ali to je realnost.

Ništa, eto napravio sam ovaj intervju jer mi je drago da ljudi saznaju, da je ova klinika zaista spasila moj život, zahvaljujem se svima, svi oni od doktora, lekara, psihologa, zaista su svi posebne osobe.

Ako želite, ponavljam, možete se informisati na internetu, na sajtu klinike Dr.Vorobjev ili možete pitati mene, ja sam u Toskani, imam kafić, znaju me svi, tako da eto ako želite, mogu vam lično dati neki savet.

Nemam šta više da dodam, sve sam rekao.