Anketa 124

Pre lečenja sam bio zavisnik od heroina (2-3g) dnevno. Bio sam jako neodgovorna i sebična osoba i gledao samo svoje interese (heroin) dok se moja porodica recimo ustezala za mnoge stvari po trošenju novca. Za mene je recimo 2000 din bila sitnica, a moja majka je s tim parama raspolagala i po nedelju dana. U ovakvom pogledu bio sam ovisnik heroina i nisam umeo da se obuzdam. Imam i verenicu gde mi je bilo žao da jednom u nedelju dana izađemo na neku večeru nego gledao da sedim kući, gledam tv i da ubeđujem sebe da mi je lepo, a stvarao sam samo monotoniju.

Posle lečenja, sebe smatram mnogo odgovornijom i zrelijom osobom bez obzira što imam punih 28 godina. Na lečenju sam shvatio šta je ustvari porodica i sa koliko volje oni hoće da me vrate na pravi put a i sam to sebi želim jer sam kroz terapije i razgovore sa stručnim ljudima shvatio da život sa drogom vodi samo u propast. Voleo bih da sam ona stara osoba koja je bila pre uzimanja heroina jer ću samim tim usrećiti svoju porodicu i sačuvati sebe i svoju ličnost. Prosto rečeno ne vidim sebe više u tom svetu gde se sve svodilo na drogiranje.

M.N.F.

About authors

DrVorobjev TeamOur expert team, with many years of experience, has achieved top results in the treatment of addiction in recent years.