Anketa 53

Imao sam probleme sa kockom, već duže vreme sam pokušavao da se rešim toga ali neuspešno. Uvukao sam u problem i celu svoju porodicu. Oni su mi pomagali dok nismo shvatili da je to bolest i da mi treba neko lečenje. Došao sam na kliniku rešen da to jednom zauvek izlečim. Juče sam imao seansu, neku vrstu hipnoze. Kroz glavu su mi prolazile slike iz ranih dana kada sam upadao u neviđene probleme zbog kocke, majku i oca slomljene od tuge i brata koji je uvek uz mene. Neke lepe stvari sam video pred kraj ali uglavnom su to bile neke ružne i teške koje bih da ostavim iza sebe i da ih nikada više ne vidim. Danas sam okej, osećam se malo isrpljeno ali nekako i smireno.

Danas sam imao drugu kraću seansu na kompjuteru. Sastojala se iz 2 dela. Prvi je bila neki program gde sam birao figuru i boje sam. Izabrao sam trougao koji se šetao po ekranu a ja sam ga očima pratio i u glavi sam zamišljao negativne stvari koje mi je kocka donela. To je potrajalo neko vreme a kad je bio kraj doktorka mi je rekla da zatvorim oči i kažem šta vidim. Video sam stranice trougla koji se raspada. Drugi predmet sam izabrao krug u plavoj boji. On se skupljao i širio i kad je bilo gotovo zatvorio sam oči i video pravougaonik u narandžastoj boji.

Drugi deo terapije bila je najteža provera. Bio je to rulet koji sam trebao da igram i da slušam CD sa glasovima o svemu što mi je kocka donela. Morao sam da igram što duže mogu sve dok mi doktor ne kaže da prekinem. U početku sam bio razočaran jer i dalje nisam imao taj događaj o gađenju kao što sam mislio, ali što sam duže igrao bilo mi je sve nekako lošije i na kraju sam počeo da se tresem, da me bole zglobovi i celo telo i na kraju groznica. Jedan od težih momenata u mom životu ali ako je to cena da nikada više ne kockam onda pristajem i najsrećniji sam čovek na svetu.

N.