Utisci pacijenata/Mentalna blokada

121. Anketa

tekst

Ušao sam u prostoriju za proceduru i tretman je mogao da počne. Isprva sam imao veliki strah jer sam se plašio moje reakcije na celi proces. Javljale su mi se raznorazne slike i sećam se da sam se tresao ali i ne baš svega.

122. Anketa

tekst

Osećam da sam pun snage i toliko stvari planiram da uradim kako bih povratio izgubljena poverenja i ljubav koji su mi potrebni da u životu postignem svoj cilj, svoj poslovni uspeh, kako bi naposletku od mene ispao dobar čovek i ako Bog da pravi otac.

123. Anketa

tekst

U toku seanse video sam scenu prvog uzimanja droge a sad mi je ona bila jako prljava, znači osoba i cjeli taj događaj mi je bio gadljiv.

124. Anketa

tekst

Na lečenju sam shvatio šta je ustvari porodica i sa koliko volje oni hoće da me vrate na pravi put a i sam to sebi želim jer sam kroz terapije i razgovore sa stručnim ljudima shvatio da život sa drogom vodi samo u propast.

Prosto rečeno ne vidim sebe više u tom svetu gde se sve svodilo na drogiranje.

125. Anketa

tekst

Na kraju sam čuo rečenice doktora: “Ja sam pobednik, pobedio sam drogu!“, i te rečenice sam ponavljao.

Nakon mentalne blokade imam veći strah prema heroinu i više samopouzdanja i sigurnosti u sebe.

126. Anketa

tekst

Želim da prestanem da kockam. Pre pocedure osećao sam se prazno, bez volje za životom.

Posle procedure sam se osećao srećnim zato što sam živ i opet sam onaj stari.

127. Anketa

tekst

U toku lečenja počeo je da mi se gadi alkohol. Kad god bih pomislio na alkohol stvorila bi se mučnina u stomaku. Iako sam mislio da nemam problem sa alkoholom shvatio sam da ga ipak imam jer nisam imao meru kada počnem da pijem.

128. Anketa

tekst

Sada vidim isto koliko je taj kokain i alkohol loše uticao na mene i moje osećanje. Sam sam sebe sažaljevao pijući alkohol, a pravo osećanje nisam mogao da razvijem pošto je kokain vladao mojim mozgom. Vidim sada da sitnice čine život i da će sve u svoje vreme doći na svoje mesto.