Zavisnost od tableta za spavanje

Ja sam ***, imam 26 godina, dolazim iz Švajcarske. Imao sam pre otprilike dve i po godine čir na želucu i nisam mogao da spavam. Išao sam kod kućnog doktora, žalio se da ne mogu da spavam i meni je kućni doktor jednostavno dao tablete za spavanje, to je zolpidem.

Počeo sam sa jednom tabletom i nakon tri-četiri nedelje ta jedna tableta meni nije više pomogla, brzo sam se probudio. Išao sam opet kod kućnog doktora i on je meni rekao da mogu slobodno da uzmem dve tablete pre spavanja i na svako buđenje po jednu tabletu.

I ja sam stigao pre otprilike godinu i po dana, pio sam između pet-deset tableta. I probao sam u Švajcarskoj da idem tamo na lečenje, u klinici, nisam nažalost uspeo. Nije prošlo puno vremena, a ja sam počeo da pijem između 10-20 tableta na dan. To je trajalo otprilike pola godine i onda sam počeo da uzimam sve više i više tableta.

Meni je bio rekord, verovali ili ne, ja sam popio za jedan dan 400 tableta. I jednostavno sam digao ruke, nisam više hteo u Švajcarskoj da se lečim, jer sam bio pokušao tri puta i neuspešno. Nije uspelo to lečenje.

Moji roditelji su saznali za kliniku Dr Vorobjev u Beogradu, to je u Zemunu. Rekli su mi da pokušam na toj klinici lečenje, ja sam jednostavno digao ruke i rekao sam da tu nema pomoći, jer sam video u Švajcarskoj da je neuspešno. Onda sam bio u Jagodini i meni su dva drugara rekli da idem u Tursku na more, a onda su me doveli ovde u kliniku i ja sam u roku od 14 dana uspeo da se skinem sa tih tableta skroz.

To lečenje ovde u klinici je trajalo 14 dana, vrlo uspešno, da sam se ja skinuo skroz sa tih tableta. Zahvaljujući doktoru Alekseju i naravno svim radnicima što rade u klinici, sam uspeo da se skinem sa zolpidema skroz. Bilo je mnogo teško, bilo je mnogo naporno, ali uspešno. Ja se zahvaljujem svima i ko ima problem sa tim tabletama i ako je neko zavisan, ja zaista preporučujem da dođe ovde u kliniku na lečenje.