Zavisnost od tramadola

Ja sam Daliband Jirkovic,dolazim iz Švajcarske. Pre oko 2 godine. Imao sam probleme sa spavanjem i onda sam otišao kod lekara i … lekar mi je prepisao lekove za spavanje.

Lek se zove Zolpedin, i počeo sam sa jednim lekom za spavanje, znači sa jednom tabletom i za vrlo kratko vreme..aa..oko dve nedelje…aa…lek više nije delovao i ja sam otišao kod lekara i lekar mi je rekao da smem slobodno da uzmem dve tablete pre spavanja i kod svakog buđenja smem da uzmem još jednu tabletu i već u kratkom roku..sam uzimao veoma jaku dozu.

To je bilo oko 20 do 40 lekova za spavanje dnevno i pokušao sam u Švajcarskoj. Tri puta sam išao u kliniku, kliniku za odvikavanje i nažalost, tamo mi nije pošlo…za rukom da de skinem sa leka i u veoma kratkom vremenskom roku sam uzimao 400 lekova za spavanje i kasnije sam čuo od svojih roditelja, a i od jednog kolege mi je preporučena klinika Vorobjev u Beogradu, takođe klinika za odvikavanje i došao sam ovde, na kliniku i u veoma kratkom roku sam se odvikao od leka zahvaljujući Dr Vorobjevu i sada sam čist i preporučujem svakome ko ima problem da se javi na kliniku Vorobjev u Beogradu i zaista je to odlična klinika i tim je senzacionalan i veoma su dobri lekari i meni je išlo prilično, veoma teško da se u kratkom vremenskom periodu odviknem od toga, ali uspeo sam i veoma sam ponosan na sebe.

I nadam se da ću ostati na ovom putu i cilj mi je da nastavim ovako da živim. Zahvaljujem se Dr Vorobjevu i celom timu što su me podržavali i što su mi pomogli da se odviknem od lekova za spavanje.