Zavisnost od kokaina i heroina

Ovako, dobar dan. Kako se zoveš?

Zovem se ***.

***, je l’ bi mogao da nam ispričaš ponešto o tvom iskustvu sa drogom.

Da.

Koju si drogu koristio pre nego što si ovde došao, koliko godina?

Pa, počeo sam kad sam bio baš mali, kad sam bio dečkić, od petnaeste godine sam pušio marihuanu, uzimao Ekstazi, kiseline, itd. itd. A potom sam prešao ne teže droge kao što je kokain, heroin, iiiii, petnaest godina sam koristio zajedno kokain i heroin, iiiii, onda, u jednom trenutku, kad sam shvatio da sam loše, da sam sve izgubio, da sam izgubio posao, prijatelje, sve ono do čega mi je bilo stalo, osetio sam snažnu potrebu da prekinem, da izađem iz te situacije.

Saznao sam za ovu kliniku, i, ništa, došao sam ovde na tretman, tretman je zadovoljavajuću, dobar, prevashodno u onom delu pa kada se pacijent podvrgne tretmanu ibogainom koji je u mnogim zemljama, nažalost, zabranjen i legalan je samo u nekim državama, iiiii, da, tretman je zadovoljavajući. Naravno, klinika ne može da reši 100% problema, potom, treba raditi još, ali, mislim da je sama klinika veoma dobra, iiiii osoblje je veoma stručno, preljubazno, tretmani su na visokom nivou, a to je dobar.

Ako neko hoće da prestane zna da postoji ova mogućnost, put kojim treba da ide.

Hvala, hvala ***. Je l’ možeš da nam kažeš koji su tvoji planovi za budućnost? Šta će se desiti sada kada si završio tretman? Za par dana se vraćaš kući.

Da. Pa, promeniće se to da ću se ponovo zaposliti, da ću pokušati da obnovim ona stara zdrava prijateljstva koja sam izgubio kada sam počeo ozbiljno da se drogiram, iiiii da imam srećan život jer, na kraju krajeva, to je ono što vredi, jer kad se drogiraš ti nisi srećan, više si bolestan nego bilo šta drugo, loše se osećaš.

Naravno!

Iiiii, dakle, ružičastu budućnost, da tako kažem, lepšu budućnost.

I mi ti želimo najlepšu budućnost i reci mi ko te čeka kod kuće kad se vratiš? Mama…

Sigurno moja mama i moj tata.

Raširenih ruku.

Sigurno!

About authors

DrVorobjev TeamOur expert team, with many years of experience, has achieved top results in the treatment of addiction in recent years.