Tretman ibogainom za lečenje psihičke zavisnosti

Pacijent je dosao u kliniku Dr Vorobjev iz Italije, kako bi izlecio svoju herionsku i kokainsku zavisnost. Prethodno je prosao lecenje u italijanskoj klinici Sert, kojom je bio izuzetno nezadovoljan i smatra je za beskorisnu, najvise iz razloga sto je celo lecenje bazirano na uzimanju medatona.

Pre dolaska u kliniku Dr Vorovjev, bio je skeptican i nije verovao da ce mu pomoci, ali nakon sto je stigao i uverio se u kvalitetnu negu i tretman, shvatio je da ce imati dobre rezultate. Iako priznaje da je prosao poneki uspon i pad, njegovo celokupno iskustvo je izuzetno pozitivno i vrlo je zadovoljan sto su se svi o njemu brinuli bez prestanka.

Po zavrsetku lecenja nema zelju za narkoticima i oseca strah od konzumiranja istih. Smatra da je sada nova osoba i za to najvise zahvaljuje seansi Ibogainom. Pacijent kaze da je tesko opisati taj proces i da je sam tretman razlicito iskustvo za svakoga, ali da pravi jake efekte na ljudsku psihu.

On smatra da mu je klinika Dr Vorobjev dala pravi smisao zivota, koji kao narkoman nije imao, i savetuje svim zavisnicima da probaju lecenje na ovom mestu. Oseca se dobro, stabilno i zadovoljno i planira da nastavi da radi na kvalitetu svog zivota, da povrati porodicu i posao i nadje nove hobije kojima ce se posvetiti.