Osam godina sam uzimala kokain svaki dan

Ja sam 46-ogodišnja žena. Imam dvoje dece, 13-ogodišnju ćerku i 15-ogodišnjeg sina. Razvedena sam osam godina a nakon razvoda sam izgubila svu kontrolu. Dolazila sam u jako loše situacije. Upoznala sam momka koji mi je dao kokain po prvi put, on nije bio zavisnik, ali me je naterao da probam. Potpuno sam se navukla… Osam godina sam uzimala 3, 4, ili 5 grama kokaina svaki dan.

Izgubila sam mnogo prijatelja zbog ovoga. U Belgiji, bila sam primljena na kliniku koja nije imala nikakve veze sa lečenjem zavisnosti, samo bi vas skidali sa droge. Ostajala bih tamo a oni bi mi samo uskraćivali kokain, ne bi preduzimali ništa da izleče zavisnost. Postajala sam nemoguća, agresivna, paranoična, veoma mršava, nisam više želela da jedem, nisam želela ikoga da sretnem…

Nakon sedam godina, upoznala sam čoveka, koji je verovatno ljubav mog života, koji je želeo da mi pomogne, tražio je najbolju kliniku, gledao je kako umirem, pa je on u stvari preuzeo na sebe da sve istraži… Nikada nisam lično videla internet stranicu. Verovala sam mu, on mi je pričao o lidokainu, i rekao mi je da bi trebalo da…

Ja sam medicinska sestra, što znači da ne zarađujem mnogo. Tako da sam rešila da nazovem roditelje, koji nisu ni pretpostavljali da koristim kokain, ali mi je novac bio neophodan, pa sam im rekla. Moji roditelji su platili tretman, i jako sam im zahvalna, jer su me stvarno spasili. Nisu me samo spasili kokaina… Kao da sam preporođena. Kokain je sada stvar prošlosti, ne želim da mu se približim nikada više. Izgubila sam decu, jer me je bivši muž uhvatio na delu kako koristim drogu, pa sam izgubila starateljstvo nad njima. A sada, ja… Kao da sam preporođena.

Ja… Tretman nije lak… Zahteva dosta volje, ali su rezultati neverovatni. Neverovatni. Ne bih ovo preporučila samo zavisnicima od kokaina, već bih preporučila svima koji se ne osećaju prijatno u sopstvenoj koži, onima koji pate od jake depresije, onima koji su izgubljeni. Mislim da ovaj tretman… Doseže najdublja mesta u nama, čini da se osetimo živima, čini…

Prvog dana kada sam počela da dobijam tretman, videla sam… Bila sam izvan sopstvenog života, videla sam kako mi čitav život prolazi pred očima, od detinjstva pa sve do sad. Eliminisala sam loše trenutke, setila sam se onih dobrih, i sada nikada više ne želim da uzmem tu stvar ponovo. Ponajviše zato što mi je muka od iste, ali takođe i zato što je život mnogo bolji bez droge, postoje mnoge druge stvari koje čine život zanimljivim osim toga… To shvatamo kada probamo tu supstancu… Ta nepresušna želja je samo… Isključuje te od sopstvenog života, polako umireš, izgubiš sve, niko ti ne veruje, lažeš… Jednostavno je užasno.

Tako da sam oduševljena, oduševljena ovom klinikom. Mislila sam da su zgrade jako stare, zapravo, kada sam došla ovde… Sve je bilo jako skromno, i pomislila sam u sebi: „Gde sam ovo došla, ovo je užasno“, ali što se tiče lekova, oni su izvanredni, to je neverovatno… Ja nisam Francuskinja, ja sam iz Belgije. Nažalost, nemamo ovo u Belgiji. Moj san je da budem u stanju da ovaj sistem sprovedem u Belgiji, jer je to nešto što… Što spašava živote! Ne bih mogla da zamislim da postoji nešto drugo što bi vas spasilo… Imala sam jaku volju kada sam započela ovo, ali uprkos mojoj volji, nikada ne bih uspela da se ratosiljam ovoga. Nikada.

Dakle, vratila sam svoj život, vratila sam se svojoj deci, ponosna sam, ponosna sam što sam ovo uradila. Svima bih ovo preporučila, doduše… Ovo je prilično skupo. Neki ljudi ne mogu ovo da priušte, ali rade sve što je moguće da nađu novac, kokain je stvarno stvarno skup. Potrošila sam mnogo više novca na to nego na ovo lečenje. Zaista bih ga preporučila, ovo lečenje je…

Štaviše, ako iko bude želeo da me kontaktira jednog dana, ostaviću moj broj telefona, ali ne bih želela da pokažem svoje lice, samo stvarno želim da pohvalim ovo lečenje. Ukoliko bi neko želeo da me nazove, zaista sam otvorena za razgovor, da nekome zaista objasnim ove procedure, da pričam o svemu što se desilo, i to je sve. Zaista je… Spaslo mi je život. Eto.

About authors

DrVorobjev TeamOur expert team, with many years of experience, has achieved top results in the treatment of addiction in recent years.