Moj problem je bio heroin, kokain i druge teške droge

Koje narkotike ste koristili, i koliko dugo?

Moj problem je bio heroin, koristio sam heroin, kokain… Opijate, mnoge teške droge, lake droge, ekstazi – sve. Sve sam probao, a ovde sam došao kako bih se rešio svih tih problema koji su me mučili od mladosti. Ostao sam u šoku koliko sam napredovao u odnosu na stanje u kojem sam došao.

Kako ste saznali za našu kliniku i zašto ste odlučili da dođete ovde?

Što se tiče ove klinike, imao sam rođake odavde koji su konzumirali drogu i koristili heroin, a s vremena na vreme su koristili i ekstazi. A ja, pošto živim u Evropi, u Švajcarskoj, sam znao za mnoge druge narkotike, jer tamo ima mnogo više mogućnosti, mnogo mladih ljudi spremnih da probaju nove stvari, nove droge. Moji rođaci su bili ovde, ne na istoj klinici, ali se svodi na isto – ova klinika je, na kraju krajeva, mesto gde možete biti izlečeni, odakle možete izaći čisti. Preporučio bih je svim ljudima. Što se tiče mene… promenila me je, zaista je primetna promena u stanju u kom sam bio kada sam došao i kada izlazim odavde.

Kakva su Vaša mišljenja o tretmanu koji ste dobili?

Mislim da je odličan, vode računa o vama dok ste ovde… Vi ste u rukama, recimo to pod znacima navoda, u rukama boga. Stanje u kom sam se ja nalazio, pričam o sebi, došao sam ovde kao narkoman. A što se tiče mog sadašnjeg stanja… Osećam se kao kralj. Danas izlazim odavde, završiću ovu seansu sa vama, ovaj razgovor, i osećam se kao nikada ranije… Osečam se preporođeno, zapravo, kao da sam ponovo rođen, u poređenju sa stanjem u kojem sam se nalazio kada sam ovde došao.

Kome biste preporučili ovu kliniku?

Preporučio bih ovu kliniku svim narkomanima… I to ne samo narkomanima, već i svim ljudima koji uzimaju drogu, koji žele da uspeju i istraju u izlečenju. Ovo je najbolja klinika na svetu! Meni lično je otvorila oči, izlečila me je za samo dve nedelje. Čist sam, i izlazim odavde uzdignute glave. Kada sam prvi put došao ovde, glava mi je bila toliko spuštena da je gotovo dodirivala kolena… Sada, ja sam kralj. Pomno sam pratio savete, poštovao sam njihov sistem, iako je nekad bilo pomalo teško, ali morate da verujete u to, morate da želite da se izlečite. I sve može da bude… Sve će biti bolje. Oni čine sve što je moguće kako bi se vi osećali dobro.

Koji su Vaši planovi za budućnost?

Moji planovi za budućnost – pre svega, ja imam privatni biznis, vlasnik sam restorana, i jako sam zadovoljan time. Moj brat i ja smo partneri u poslu. Baviću se uvozom i izvozom robe. Mislim da će to biti moja odgovornost. I nadam se da će bog… Morate verovati, morate imati veru u neku višu silu pred sobom, morate verovati u boga. S verom u boga, sve je moguće. Ko god kaže da nećete uspeti nije u pravu, uspećete. Na ovoj klinici vas poštuju kao kralja, dobićete šta god da vam zatreba – hranu, i sve ostalo što je potrebno da biste se osećali dobro. Morate imati vere. Došao sam ovde pognute glave a sada dižem glavu gore. Ovde, ja sam kralj. Zaista sam kralj ovde. Nadam se za vas, koji me slušate širom sveta, nadam se da ćete uspeti… Da ćete načiniti taj korak napred. Ukoliko nemate novca, novac je beznačajan, nekad ga imaš, nekad ne. Zdravlje je najvažnija stvar na svetu. I porodica, naravno. Barem je tako za mene.

Hvala Vam puno.

Nema na čemu.

About authors

DrVorobjev TeamOur expert team, with many years of experience, has achieved top results in the treatment of addiction in recent years.