Lečenje zavisnosti od narkomanije

Ćao, prvo moje lečenje. Prvo sam počeo sa lakšim drogama, sa travom. Posle nekog vremena, nekoliko godina je prošlo, počeo sam da se drogiram, bio sam na heroinu. Negde od 2001. godine, počeo sam da se drogiram heroinom, možda i 2002. otprilike, tako nešto.

Bio sam na lečenju u Drajzerovoj 2006. godine, bio sam tamo na detoksikaciji. Samo 7 dana su nas držali i potom puštali, nije bilo kompletno lečenje. Kada sam izašao iz te ustanove, bio sam čist svega dva meseca. Razočaran u život, počeo sam ponovo da se drogiram.

Potom sledi moje drugo lečenje, i najduže do sada, u rehabilitacionom centru Crna Reka. U tom centru sam boravio skoro 3 godine. Efekat toga lečenja mi nije pomogao ništa, navukao sam se posle možda 5 meseci. Znači, od toga nije bilo ništa.

Posle nekog vremena, navukao sam se na metadon, isto i na igli sam bio. Došao sam na kraj krajeva, nisam imao gde i sestra se tada pobrinula za mene. Hvala joj, neću joj to zaboraviti, pomogla mi je puno upućujući me ovde, u bolnicu Dr Vorobjev.

Ovde sam boravio 15 dana i osećam se zaista predivno. Nadam se da ću u konsultaciji sa doktorima ove ustanove uspeti da prevaziđem ovo zlo.

Koje doze metadona ste uzimali?

Zavisi, pola bočice, a ponekad i bočicu celu.

Kolika je bila maksimalna doza?

Maksimalno 7 ili 8 mililitara. I do 10 mililitara je išlo.

Kažite mi, kako je bilo u toku lečenja? Kako ste podnosili procedure?

Posle procedure sam se osećao dobro. Primao sam infuzije i lekove sam pio, osećam se zaista dobro.

Da li sada imate želju za metadonom?

Sada nemam želju više za drogom. Čak ni za heroinom.

Juče ste imali tu mentalnu blokadu. Kako je bilo? Šta Vam je ta procedura dala?

Juče ste imali tu mentalnu blokadu. Kako je bilo? Šta Vam je ta procedura dala?

About authors

DrVorobjev TeamOur expert team, with many years of experience, has achieved top results in the treatment of addiction in recent years.