Lečenje zavisnosti od metadona i benzodiazepina

Dakle, kako sam saznao za kliniku? To se desilo preko mog prijatelja… tačnije poznanika, kojeg sam sreo u gradskom prevozu. Objasnio sam mu kako samostalno pokušavam da se rešim zavisnosti od metadona i benzodiazepina. Kada sam pomenuo broj miligrama koji sam koristio i količinu lekova koju sam uzimao, rekao mi je da je to nemoguće uraditi. I ja sam znao da je to nemoguće, jer sam pokušao isto pre dve godine, da bih ponovo došao u krizno stanje nakon par meseci, i tako iznova…

Zatim mi je rekao za ovo mesto i dao mi adresu, a ja sam se dalje raspitao na internetu; potom sam preuzeo sve neophodne korake kako bih zakazao pregled. Rekao sam to roditeljima, tačnije majci, a zatim sam o tome pričao i sa ujakom, i ubrzo smo zakazali pregled kako bismo došli što je ranije moguće. Onda sam se spremio, a već nekoliko meseci sam se pripremao za ovaj momenat, pridržavajući se pravilne ishrane… Jeo sam manje obroke, smanjivao sam doze metadona, kao i količine lekova koje sam uzimao. Došao sam ovde spreman, i važnije od svega, to sam uradio zbog sebe, ne zbog moje porodice. Odlučio sam se na ovaj tretman kako bih pomogao samom sebi.

Znamo u čemu je bio problem, sada smo svesni svega… Veoma sam zadovoljan tretmanom. Ponovo sam povratio svoju mladost, osećam se kao Mali princ. Zaista, istina je, imam utisak da ponovo proživljavam svoje detinjstvo, ali sam sada daleko mudriji.

Zahvaljujem se na svemu… kompletnom osoblju… Zahvalan sam, ne mogu to rečima opisati. Jedva čekam da nastavim sa životom, da se držim pravog puta, i ostanem čist… Da se fokusiram na sve što želim da obavim.

Da li bih preporučio kliniku? Da, naravno. Ukoliko budem sretao ljude koje poznajem… Neću se kretati u krugovima gde idu zavisnici, ali ako ih sretnem na ulici, preporučiću im, ali samo ukoliko su i sami odlučni da se izleče. Uvek je isti problem, moraju da budu odlučni da istraju. Samo treba da pogledam osobu kako bih znao da li to žele ili ne.

About authors

DrVorobjev TeamOur expert team, with many years of experience, has achieved top results in the treatment of addiction in recent years.