Lečenje zavisnosti od alkohola, heroina i kokaina

Zdravo!

Zdravo!

Koji si problem imao sa drogama?

Imao sam problem sa alkoholom, heroinom i sa kokainom intravenski.

I koliko dugo?

Četiri godine. A pre toga alkohol osam godina. Inače uzimam droge od dvanaeste godine, znači, veoma dugo i sada je prvi put da sam jedan mesec čist posle lečenja.

A. Kako si našao našu kliniku?

Preko You Tube-a i onda mi je… više puta sam ponovo počeo nakon programa odvikavanja i moja porodica me je podržavala i rekla mi je: Idi na kliniku Vorobjev, oni će sigurno moći da ti pomognu i tako i jeste.

Tako si uradio?

Tako sam i uradio.

I koje si procedure odnosno koje terapije si ovde imao i koje su ti najviše pomogle?

Pa, imao sam četiri puta proceduru sa punom narkozom, to je bilo veoma intenzivno. Tada osećaš kako opijati zaista moraju napolje, iz tela. To je za mene bilo najteže, telesno. Onda sam imao terapiju ibogainom, terapija ibogainom je najbolje što mi se ikada desilo.

Osećam se kao novorođenče. To je kao novi život. Ne želim više da konzumiram heroin, ni ostale droge. Znači, stvarno je to sredstvo koje puno pomaže.

A da li bi ti nekome, ko ima isti problem kao ti, preporučio ovaj program lečenja i zbog čega?

Pa, ja ću reći ljudima koje eventualno vidim, a koji imaju taj problem, da ako imaju mogućnost, finansijski, da obavezno to moraju da urade, jer..Ja prvo nisam verovao u to, da će mi pomoći ovako kako mi je pomoglo. Znači, stvarno sam kao nov.

OK, hvala lepo. Mnogo hvala. Reci nam još koji su tvoji planovi za budućnost.

Planovi za budućnost su… Planovi za budućnost su da ću u potpunosti da promenim svoj život. Nastao je vakuum, logično; svakome ko konzumira droge potrebno je nešto da popuni, rupa koju mora da popuni. Ja ću to popuniti, fotografisanjem, hobijima. Tako je.

Dobro, odlično. Želimo ti sve najbolje.

Hvala.

Zahvaljujemo se na razgovoru.

Nema na čemu. Uvek.

Hvala.