Lečenje sa ibogainom

Ništa, onda pre svega, ja moram da ti se zahvalim zato što si prihvatio da daš ovaj intervju, ne treba da brineš zato što ćemo mi u svakom slučaju da promenimo tvoj glas i imaćeš jednu zavesicu da kažemo na licu tako da niko neće moći da zna da si ovo ti, da kažemo potpuno je, postoji potpuna diskrecija. Dakle, da li bi mogao da nam ispričaš nešto o tvom životu, životu sa drogom, koje droge si koristio, kako si se osećao, zašto si došao na našu klinicu. Dolazio si već dva puta?

Dva puta, da.

Eto, da li bi mogao da nam ukratko ispričaš zašto si odlučio da dođeš da se lečiš, kada si koristio, koliko droge si koristio pre i šta si radio na ovoj klinici i da li ti je pomoglo.

Dakle, koristio sam je dvadeset godina skoro, počeo sam sa 18 godina a sada imam 36, počeo sam da prvo koristim ekstazi, pa kanabis, potom kokain, heroin, posle heroin i kokain zajedno, metadon i tako skoro 20 godina. A ono što me je podstaklo da dođem ovde … to jest ja sam uvek pokušavao da se borim protiv droge, stalno sam pokušavao da iz toga izađem sam i nisam nikada uspeo u tome. Uspevao sam da se “skinem” ali sam se potom uvek navraćao. A ono što me je potom podstaklo da probam takođe sa ovom stvari ovde jeste rođenje mog sina i morao sam da probam i ovu stvar ovde, odlučio sam, pronašao sam kliniku na Internetu, došao sam ovde, probao sam ibogain, mnogo mi je pomoglo, već sam to uradio jednom pre tri meseca, sada sam to ponovio, i šta mogu da kažem, jako mnogo mi je pomoglo na unutrašnjem nivou, unutar mene.

Da li si razumeo svoje greške?

Da. Pomaže ti da shvatiš koliko si sebi zla naneo, i šta može da ti se dogodi ako nastaviš da vodiš takav jedan život i da uvidiš budućnost, lepu budućnost koju možeš da imaš naime bez droge Da, nasuprot tome.

Bez droge. Da li je bio, ovaj postupak, da li je bio težak?

Ne, težak ne, težak ne, bio je intenzivan, intenzivan, ali nikako težak, i svakako pomaže.

Da. Mi smo pričali s tobom, naši doktori savetuju da se ponovi postupak sa ibogainom četiri puta tokom prve godine kako bi se održala stabilna apstinencija. Zato što posle godinu dana može se reći da si već dovoljno, prirodno, dovoljno jak da bi mogao da budeš bez droge i da ne moraš da primenjuješ dalje terapije. Ti bi želeo da ponoviš ovaj postupak sa iboigainom nekoliko puta?

Da, naravno, hoću da ponovim jer mi je pomoglo.

Sada si ugradio implant (blokator)? Na koliko meseci?

Na tri meseca.

Ok, tri meseca implant i ibogain. Sada koji su tvoji planovi, kada se vratiš kući, šta ćeš promeniti u tvom životu kako bi održao ovu stabilnu apstinenciju.

Ništa, pokušaću da radim, da budem sa sinom, da se posvetim porodici, da izbegnem sva ružna druženja i loše prijatelje, pa ništa da živim bezbrižan život bez droge.

Razumem, tokom postupka sa ibogainom mnogo si mislio takođe i na sina? I na svoju ženu?

Da, ali prvi put nisam. Prvi put je bilo jedno putovanje, bilo je pomalo teško, ne znam kako da to kažem, ali drugi put je bila naime jedna lepša stvar.

Onda, možda si prvi put video više svoje greške, koliko si sebi zla naneo, sam sebi?

Da, sjajna si, moje greške, da, koliko sam sebi zla naneo, i mojoj porodici.

Potom, bio si čist tri meseca, posle si došao da ponoviš, da bi nastavio da budeš stabilan i već sada drugi put, tvoja razmišljanja su pozitivnija, video si lepšu budućnost, novu nadu.

Da, tačno, jednu novu nadu, jedan novi život.

Ok, odlično. Kaži mi kako si zadovoljan sa našim osobljem, našom klinikom?

100%, Sto posto.

Sve je prošlo dobro. Ništa ti nije nedostajalo?

Ne, ništa. Savršeno. Svi su jako ljubazni. Odlično.

Puno ti hvala.

Nema na čemu.

About authors

DrVorobjev TeamOur expert team, with many years of experience, has achieved top results in the treatment of addiction in recent years.