Kontrola nakon mesec dana od završetka tretmana

Zdravo, dobar dan! Kako se osećate?

Dobar dan. Zapravo se osećam jako dobro.

Završili ste sa tretmanima pre mesec dana a danas ste došli na kontrolu.

Da…

Možete li mi reći, šta ste uradili kada ste napustili kliniku, kako se osećate sada i kako ste zadovoljni svojim životom.

Pa… Zapravo, kada sam napustio kliniku, otišao sam u Sevilju direktno, gde živim. Prvih nekoliko dana, hm… Pomalo su mi teško pali jer je promena bila toliko velika. Ali, osećam se motivisano, želeo sam da dođem, jer mi je ovo promenilo život. Iako je tek mesec dana prošlo, barem mi je um…

Potpuna promena?

Potpuna promena!

U redu. Iz ličnog ugla, šta Vam je najteže palo i kako ste se sa tim izborili?

Oh! Najteže je bilo to što sam morao da konzumiram svaki dan…

A sada?

…ili jedan dan da, drugi dan ne. A, sada ne… Za mene, osnovna stvar ovog tretmana koji sam primio je ta što sam pre ovoga tri puta bio na odvikavanju i nikada nisam uspeo. Svaki put, možda sam bio čist svega tri meseca, ali kada bih se vratio u svoju zemlju, počeo bih iznova da uzimam.

Ali, da li ste ta tri tretmana obavili u Vašoj zemlji?

Da, u mojoj zemlji.Dok nisam došao ovde, a to je nešto što je trebalo da uradim pre deset godina. Pre deset godina, jer najbolja stvar u vezi sa ovim lečenjem, barem za mene, obrisalo mi je želju za korišćenjem, taj zvuk koji sam imao u glavi, koji me je terao da ponovo uzimam te supstance.

U redu. Vi ste otac, imate porodicu, suprugu, roditelje. Da li mislite da Vam je tretman koji ste primili kod nas u klinici pomogao da poboljšate kvalitet života, i vratite se na pravi put?

Čoveče! Istina je da te dve stvari idu paralelno, zar ne? Ja sam otac, imam troje dece. Sada, iako sam čist tek mesec dana, oni drugačije gledaju na mene, jer ranije nisam bio ni sestan svog ponašanja. I, takođe i moji roditelji. Oni su stariji ljudi koji su mnogo propatili, ali su mi takođe mnogo pomogli, a sada su dobro jer vide da mi je bolje.

Da li imate još nešto da kažete, da li biste želeli još nešto da podelite sa nama?

Pa, ne, želeo sam da dođem. Da se vratim ovde na kontrolu, da dobijem injekciju sa vakcinom i nastavim sa oporavkom. Želim da sve bude u redu, kao tokom ovog meseca koji je prošao. Osećam se dobro, sa čistim umom, nemam taj, taj napaćen um, kada niste u stanju, kada se ne ponašate kako treba.

Odlično. Hvala Vam puno na vremenu koje ste odvojili da podelite Vaša iskustva sa nama, nakon tretmana. Želimo Vam mnogo sreće u budućnosti, i da samo nastavite ovako.

Pa, u redu. Hvala vam.

Nema na čemu.

About authors

DrVorobjev TeamOur expert team, with many years of experience, has achieved top results in the treatment of addiction in recent years.