Kokain detoks i ibogain

Dobar dan.

Dobar dan.

Kako ste?

Dobro, bolje, bolje sam od kako sam završio terapiju i sve to, bolje mi je.

Hvala. Možete li nam nešto reći o svom problemu s drogom? Šta ste uzimali?

Uzimao sam heroin, kokain i marihuanu.

U redu. Koliko dugo? Kada ste počeli?

Počeo sam kada sam imao… kada sam imao osamnaest godina. A sada imam dvadeset šest. Drogiram se skoro osam godina, a sada prvi put prestajem. Pokušao sam da se lečim u Francuskoj, ali nije išlo. A ovde je uspelo kao od šale. Hvala bogu i posebno hvala klinici.

Recite mi na kojoj ste klinici bili pre nego što ste došli kod nas? Da li je reč o nekoj privatnoj klinici u Francuskoj ili o nekoj državnoj klinici?

O državnoj.

U redu. Koliko ste vremena proveli tamo?

Proveo sam dvadeset dana.

U redu. Niste više bili zavisni kada ste izašli. Zašto ste počeli ponovo da se drogirate?

Jer se nisam baš oslobodio zavisnosti kao sada.

U redu. Dakle, sada se osećate dobro. Šta ćete raditi sada? Danas se vraćate u Francusku. Šta ćete raditi, koji Vam je plan za budućnost? Hoćete li promeniti život?

Naravno, to će mi promeniti život. Počeću da se bavim sportom, da se vratim poslu, vodiću računa o deci, radiću omiljene stvari. A to je motor, to baš volim, što je već nešto.

To je odlično. A kroz koju ste terapiju ovde prošli? Podvrgli ste se detoksikaciji i ibogainu?

Da. Obe terapije. Bio sam i na detoksikaciji i na terapiji ibogainom. Zahvaljujući ibogainu, video sam čitavo svoje detinjstvo. Video sam prvu cigaretu koju sam zapalio, prvi džoint i prvu crtu kokaina koju sam izvukao.

Razumem. A sada, posle ibogaina, kako se osećate, šta mislite? Šta osećate kada se govori o drogi?

Sada, kada se govori o drogi, to… zbog ibogaina imam bljesak, kao da ću umreti i sada više ne želim da pričam o drogama, ne želim čak ni da slušam o tome, ne želim čak ni da čujem reč droga. Ne želim više da slušam o tome.