Ispovest majke izlecenog tabletomana

Ja sam majka jednog tridesetogodišnjaka koji je zapao u vrlo ozbiljne probleme konzumirajući alkohol, drogu, tablete za spavanje itd. To je trajalo dug niz godina, od njegovog, takoreći, detinjstva. Sa 13 godina je počelo prvo opijanje, ne tako često, ali ipak je to bilo opijanje. Međutim, problemi su se nastavili.

Oni je konzumirao poslednjih godinu, dve, tri dana… Ne znam tačno koliko dugo, po mom saznanju, ja kako znam pre godinu dana sam primetila da se s njim nešto dešava, ali problem je bio mnogo veći i mnogo ozbiljniji. Pošto je to trajalo duži niz godina, pokušavao je sam da izađe iz svega toga, nije uspevao. Pokušavao je da se leči u Švajcarskoj, tamo i živi i radi, nije mu pošlo za rukom pošto oni to tamo ne gledaju kao problem, nego to gledaju kao da čovek treba sam da izađe iz toga. Međutim, njemu to nije moglo, pošto je koristio i po 100 tableta dnevno za spavanje. Pored toga je nekad znao da popije i flašu alkohola, da uzme gram-dva kokaina, i to ga je uvlačilo u probleme. Bio je odnos sa porodicom poljuljan veoma, jako. Ima sina i ženu i sa njima odnos nije bio sjajan u poslednje vreme. Sa ostalim članovima porodice isto tako, i ja sam kao majka, naravno da sam brinula za njega i pokušavali smo na sve načine da mu pomognemo.

Gledala sam po internetu, naravno, naišla sam na kliniku Dr Vorobjev. Tu sam malo dublje ušla da pročitam, to mi se dopalo, svidelo mi se. Videla sam kakve metode lečenja imaju i to sam mu predložila. Bilo je malo problematično pošto on nije problem shvatio onako kako ga mi gledamo, kao njegova porodica. Bilo je teško da ga ubedimo, da ga nagovorimo da dođe, jednostavno da se leči. Međutim, na kraju je on i sam shvatio koliki je ogroman njegov problem. Tako da smo došli ovde u Beograd. Došao je s namerom, kako smo mi mislili, da se leči od tih tableta za spavanje, međutim, kad je ispričao svoju priču tačno i iskreno, doktori su predložili da se on leči od alkohola i droge, što je on naravno i pristao, što se pokazalo jako pozitivno. Počeli su sa terapijama i sa tim svojim treatmanima jako profesionalno. Njemu te terapije nisu mnogo uticale negativno, čak šta više dobro ih je podnosio. Vodio se tim putem, slušao je doktore, sve što su mu predložili to je radio. Naravno, za svaku pohvalu je ova klinika, počevši od doktora na vrhu preko osoblja celog, do spremačica tako da kažem.

Znači sve je pozitivno i u najboljem smislu, znači svakome bih preporučila ja kao majka, ako ima problem sa svojim detetom, bratom, sestrom, nebitno s kim, sam sa sobom, pre svega, da se javi ovoj klinici i da stupi u kontakt s njima, što 100% znam da će da pomogne jer moj sin je danas sasvim druga osoba. On je bio takoreći na ivici propasti i evo danas je predzadnji dan njegovog lečenja, sutra izlazi iz ove klinike potpuno zdrav. Ja sam prezadovoljna njegovim lečenjem, metodama koje se ovde koriste i ako neko ima problem kao što smo mi imali, da se javi na ovu kliniku i sigurno će biti izlečen.

About authors

DrVorobjev TeamOur expert team, with many years of experience, has achieved top results in the treatment of addiction in recent years.