Heroinska zavisnost

Pa, ja sam stranu, ja sam ovu kliniku ovde našao na internetu, na strani… Izvinite, kratka pauza.

Nema problema.

Našao sam kliniku na internetu. Ja sam stranu, gde se bez bolova može raditi odvikavanje.

I da, ja dolazim iz Nemačke, imam 34 godine. Uzimao sam droge od svoje 16. godine, od 16/17. godine.

A sa 24 godine sam prestao. 9 godina sam bio čist. Nakon 9 godina sam ponovo počeo zato što sam… Desila se nezgoda, to me povuklo nadole.

I da, neki ortak mi je dao predlog da uzmem jednom i ja sam nažalost zaboravio pravilo, da ne smem da uzmem ni jednom.

Jednom uzeo, jednu nedelju, dve nedelje, sve je bilo OK, pomislio sam, mogu još jedan da uzmem.

Uzeo sam još jednom i to je bila tačka, to je bila greška, što sam to uzeo. I tada sam ponovo počeo, 6 meseci sam uzimao heroin. Ja sam… u početku sam pušio, i nekad ami to više nije pomoglo. Znači, nisam više postajao „high”, onda sam počeo da, pa da ubrizgavam.

I ja sam skoro svaka dva dana kupovao po 5 grama heroina, za dva dana otprilike, dva dana, dva i po dana i…pa, 6 meseci sam uzimao drogu. Nažalost ne mogu da promenim ništa. Ali kada sam našao stranu pomislio sam, OK, mogu da pokušam.

Ništa ne košta da probam. Probao sam to, došao sam ovamo. Lečenje sam zamišljao drugačije, mislio sam, opet bolovi ili kako god, ali nema bolova, stvarno je ovde bilo savršeno.

Ne mogu da se požalim. i…da! Šta da kažem? Zaista je sve savršeno, sve savršeno. Sada se osećam veoma dobro i kada odem odavde, želim da ponovo radim, da se malo bavim sportom, porodicom, tako normalno ponovo, kao u poslednjih 9 godina.

I… pa, šta još da kažem.