Godinu dana nakon izlecenja pacijenta od zavisnosti od alkohola

Počeo sam da konzumiram alkohol, imao probleme sa tim, sa svojih 18, možda i manje, sa 16 godina. Tada sam počeo i da veće količnine konzumiram. Posle toga, kada sam došao iz vojske, sam se oženio, stekao porodicu i decu, sve ostalo. Tada sam počeo baš mnogo da pijem, i to sve u neograničenim količinama.

Zatim su i problemi nastali po pitanju porodice, razvod braka, teškoće na poslu… Jednom rečju, izgubio sam veći deo svog života u tom konzumiranju alkohola nego što sam posvetio pažnju bilo čemu drugom. Nakon svega toga, izdešavalo se štošta u životu, majka mi je umrla. Nakon toga, jedino što mi je preostalo bilo, bio sam već mrtav čovek… Ako ne mogu ja svojevoljno da ostavim piće, morao sam da počnem neku vrstu lečenja.

Čuli smo za kliniku Dr Vorobjev, otac mi je rekao da ako želim da probamo tu soluciju; ako ne, da izvolim svojim putem da nastavim dalje, da pijem, pa ću da vidim dokle ću da doteram. Izabrali smo to rešenje, i drago je i meni i njemu. Sada, već je prošlo godinu i mesec dana. Ne konzumiram alkohol, koristio sam redovno terapiju. Osećam se super, drugi sam čovek.

Moj život je drugačiji nego što je bio pre. Drugim očima gledam, drugi čovek. Sve je drugačije, sve se promenilo i na poslu, i u krugu porodice, a sad već i prošle porodice. Deca su sa mnom, viđamo se. Sa suprugom se čujem, u dobrim smo odnosima. Iako nismo zajedno, ostali smo na dobrom putu, prijateljskom.

Vidim da mi alkohol nije doneo ništa dobro. Nadam se da će možda ova moja poruka pomoći nekome u daljem pokušaju da i on uspe. Ja sam uspeo, nadam se da će tako i ostati. Šta da vam kažem, probajte, nećete se razočarati.