Detoksikacija pod anestezijom – heroin i kokain

Zdravo, odakle dolaziš?

Dolazim iz Nemačke.

Da li možeš da nam kažeš šta je bio tvoj problem i zbog čega si se odlučio za ovu kliniku?

Moj problem postoji već nekoliko godina, zavisnost od heroina i kokaina, pojačavao sam tako što sam mešao supstance i poslednjih godinu i po dana to me je dovelo skoro do kolapsa kako fizički tako naravno i finansijski i sad je jednostavno trenutak da promenim svoj život.U vezi sa tim, tražio sam šta gde ima. Imao sam alternativu u Nemačkoj. Ali tamo sam mogao da odem tek sredinom maja i to bi bilo kasno za mene. Pomoć mi je bila odmah neophodna i zato sam došao u Beograd, u kliniku.

Zašto si odlučio baš sada da prestaneš sa uzimanjem droge?

Kao što sam rekao, dakle. Da sam nastavio tako verovatno sada već ne bih bio živ. Možda se na meni ne primećuje ali bio sam pola od onoga što ovde sedi sada i nije mnogo supstanci preostalo.

Koliko dugo si ovde i koje si prozedure imao?

Da, same prozedure. To je tzv. Detoksikacija pod anestezijom. Ja sam bio uspavan i za to vreme se stavlja blokator za opijate koji uz pomoć infuzija čisti sav taj otrov. To svakako ubrzava jer bi takvo stanje u budnom stanju bilo neizdrživo zbog simptoma krize, ali zbog činjenice da se sve spava to sve odlično funkcioniše, ništa se ne oseća, zaspiš, probudiš se, osećaš se fit, dobiješ nekoliko lekova, sve moguće, osećaš se opušteno. Ne osećaš mnogo krizu, možeš dobro da spavaš, kad ne možeš da spavaš daju ti odmah nešto za spavanje i to je apsolutno. Znači, bezbolniji način za odvikavanje od droge ne postoji.

Da li si imao simptome krize ili bolove?

Povremeno sam imao malo „nemirne noge“ ili malo topao-hladan znoj, kako to obično bude, jer bez ičega bio stvarno bio san, ali sve i kad počne da ti smeta, samo odeš kod medicinskih sestara i odmah dobiješ pomoć, one uvek imaju sluha da te čuj. I zaista se baš brinu o tebi, nije kao u drugim klinikama. Vlada jako dobra klima ovde. To pomaže!

Ideš sutra kući. Koji su tvoji planovi za budućnost?

Pa, ovako. Prvo, najvažnije je da stvarno startujem sa novim životom. Predstoje mi mnogi koraci, ali pre svega moram da budem u dobroj formi što znači da ću se odmarati i gledati da fizički budem dobro, da skupim nove snage. Onda ću promeniti svoje okruženje, naći novi stan, iznajmiti stari stan, novi posao tj. Imam posao, zamena pozicije i onda, videćemo.

Želimo ti sve najbolje i zahvaljujemo na razgovoru!

Hvala i tebi!

About authors

DrVorobjev TeamOur expert team, with many years of experience, has achieved top results in the treatment of addiction in recent years.