Brza detoksikacija od heroina i metadona

Dobar dan.

Dobar dan.

Kako se zovete?

***.

Gospodine ***, da li biste mogli da nam kažete nešto o problemu koji ste imali sa drogom i zašto ste došli u kliniku “Vorobjev”?

Ovako, počeo sam sa heroinom, onda sam prešao na metadon jer sam želeo da prestanem. Dok sam koristio te supstance uspeo sam dva puta da prestanem sâm uz pomoć metadona tako što sam postepeno smanjivao doze, međutim ovog puta nisam u tome uspeo. Uzimao sam jedan, onda je moje telo bilo u potpunoj krizi, pa sam prešao na dva, tri, četiri, pet, pa sve do dvadeset i vratio sam se na staro. Tada sam morao da smislim nešto kako bih izašao iz te situacije. Našao sam na internetu vaš sajt i probao sam da pozovem telefonom. Čuo sam da ste spremni da pomognete onima koji imaju ovaj problem i osobe sa kojima sam razgovarao ulile su mi poverenje. I tada sam odlučio da dođem na detoksikaciju.

Razumem. A kako ste se osećali kada ste došli ovde kod nas?

Pa, došao sam pre petnaest dana i bilo mi je dobro. Bilo je malo teško skinuti se sa metadona nakon dve godine uzimanja. Naime, još uvek osećam poneki simptom apstinencijalne krize, ali, sve u svemu, ne mogu da verujem da više ne uzimam metadon.

Da, da… i da ste slobodni?

Da.

Gospodine ***, kakvi su Vam planovi za budućnost sada kada ste čisti.

Nova devojka… vozačka dozvola…

Naravno.

I ništa, neki posao kako bih mogao da nastavim dalje.

Posao, sport i jedan dug i lep život.

Da, upravo tako.

… i bezbrižan. Hvala!

Nema na čemu!