Bio sam 3 godine zavisnik od fentanila

Imam 28 godina, dolazim iz Kanade, iz mesta oko 100km udaljenog od Toronta. Bio sam zavisan od fentanila oko 3 godine, a povrh toga sam uzimao i 45mg metadona, u trenutku kada sam tek došao u kliniku.

Kako ste počeli da uzimate fentanil?

Započeo sam preko oksikodona, potom sam prešao na hidromorfon da bih na kraju završio na fentanilu. Sveukupno, uzimao sam ove supstance oko tri i po godine.

Ja nisam saznao za vašu kliniku, to je bio moj brat, koji je potom malo i istražio i preneo mi da je ovo bila daleko povoljnija opcija od onih ih Kanade, očigledno. U Kanadi, cena odvikavanja je oko $30 000, a s obzirom da mi imamo familiju u Srbiji i da odavde vodimo poreklo, svakako smo dolazili u posetu. Ubili smo dve muve jednim udarcem.

Po mom mišljenju, tretman je bio fantastičan. Kada sam tek došao ovde, nisam bio spreman da odustanem, mozak mi je bio i dalje usmeren ka drogama, a uzeo sam i jednu dozu pre nego što sam krenuo na let iz Toronta do Ciriha, i konačno Beograda. Već od drugog dana, sve misli su mi bile usmerene ka izlečenju, želeo sam da se potpuno oporavim.

Rezultati su bili odlični. Bili su bolji nego što sam očekivao, a bili su i daleko brži nego što sam mislio.

About authors

DrVorobjev TeamOur expert team, with many years of experience, has achieved top results in the treatment of addiction in recent years.