Bila sam na drogama 10 godina, heroin i krek kokain

Pozdrav iz Engleske. Bila sam na drogama 10 godina, uključujući heroin i krek kokain, i nikada nisam ozbiljno razmišljala o odvikavanju. Nije mi palo na pamet da zatražim pomoć, nisam znala na koji način to da uradim.

Nakon 10 godina, odlučila sam da svemu stanem na kraj. Uz pomoć prijatelja iz Engleske sam uspela da skupim dovoljno novca kako bih započela lečenje. Bila sam zaista uplašena pre nego što sam došla, zato što nikada ranije nisam bila na odvikavanju. Kada sam došla ovde, i dalje preplašena i zbunjena, nisam znala šta da očekujem tokom prvih nekoliko dana. Tokom mog boravka ovde, medicinske sestre i doktori su bili od ogromne pomoći, i uvek su mi pružali sve što mi je bilo potrebno. Uvek su bili prisutni i voljni da pomognu, i zaista bih ih svakome preporučila. Ukoliko bih morala, uvek bih odabrala da se ponovo vratim ovde. Ovo odvikavanje je bilo potpuno drugačije od svega što sam očekivala. Danas odlazim kući i jako sam srećna, osećam se kao na vrhu sveta, najbolje što sam se osećala dugo vremena. Osećam se kao stara ja.

Kako ste saznali za našu kliniku?

Našla sam je preko prijatelja na internetu, on je istražio i tvrdio je da se radi o dobroj klinici koja se nalazi u Beogradu, koja je pritom i povoljna. Imala je i najbolje komentare pređašnjih korisnika.

To Vam je pomoglo da se odlučite za ovu kliniku?

Jeste, zasigurno. Naravno, bilo je i bolje po mene da budem što dalje od Engleske, da budem ovde. Mislim da nisam želela da prolazim kroz oporavak u Engleskoj. Mislim da je potpuni oporavak daleko od kuće najbolja ideja.

Šta Vam se svidelo ovde?

Šta mi se svidelo? Volela sam da se družim s ljudima. Prvo sam mislila da će ovo mesto biti puno teških slučajeva, ali uopšte nije bilo tako. Bilo je mnogo dobrih ljudi, koji su samo prolazili kroz težak period života, i svi smo prolazili kroz iste muke, pa je bilo lako povezati se sa njima. Svi smo se osećali sigurnije kao deo grupe. Nismo pričali isključivo o drogama, a u situacijama kada jesmo, šalili smo se na tu temu. Naravno, ne u smislu da bismo želeli da ponovo konzumiramo drogu, to mi nikada nije čak ni palo na pamet. Mislila sam da hoće, ali ipak nije.

Nažalost, u Vašem slučaju, brza detoksifikacija nije bila moguća, pa ste imali običnu detoksifikaciju. Kako je to prošlo?

Da, bila sam zaista uplašena, jer sam očekivala da ću dobiti brzu detoksifikaciju. Mislila sam da ću samo biti pod sedativima, da ću prespavati tri dana i probuditi se bez drhtavica. Ipak, terapija subuteksom je bila izuzetno efikasna. Mislim da je to bilo tako zbog drugih lekova koji su pomogli sa grčevima, raspoloženjem, snom i svim ostalim. Da sam samo uzela subuteks kod kuće, rezultati bi bili potpuno drugačiji. Dolazak ovde je bila prava odluka. Lekovi koje sam dobila su bili fantastični.

Kakvi su Vaši planovi za budućnost?

Samo da se fokusiram na sebe. Da budem ono što jesam. Da ne razmišljam o drugim stvarima koje moram da uradim, da se prestanem osećati krivom i da se fokusiram na svoj život. To je otprilike to. Srećna sam.

Hvala.

Hvala.