Maticne celije

RTS. LEČENJE MATIČNIM ĆELIJAMA

Voditeljka: Poslednjih godina naučnici i lekari sve više koriste potencijal koji upravo matične ćelije nude u lečenju brojnih bolesti i stanja. Da pogledamo prilog, a onda najavljujemo današnjeg gosta.

Ovo su deca obolela od Batenove bolesti. Zvanično, to je neizlečivo teško oboljenje, međutim poslednjih godina naučnici i lekari mogućnost lečenja ove, ali i brojnih drugih teških bolesti nalaze u lečenju matičnim ćelijama.

Dr Vladimir Čuprina: Jedinstvenost ovakog lečenja je u tome što uzimamo ono što naše telo proizvodi, dakle nešto što nije veštačka tvorevina.Takođe jedinstvenost je što deo tih ćelija možemo ubaciti kroz vene i tako delovati unutar samog organizma direktno kroz krvotok. Na taj način brže podmađujemo organizam.

Upravo tako, matične ćelije su ono iz čega se sastoji svaki višećelijski organizam, samim tim i čovek. Ćelije grade naše telo, a pošto nas grade, mogu nas i obnavljati, odnosno lečiti.

Dr Nikolaj Vorobjev: Više od 64 vrste bolesti može uspešno da se leči primenom terapija sa matičnim ćelijama. Najteže neizlečive bolesti koje se ne uspevaju lečiti ni hemoterapijom ni drugim preparatima, vrlo uspešno i efektivno se leče matičnim ćelijama.

Postoje dve vrste matičnih ćelija: hematopoetske i mentalne. Hematopoetske ćelije locirane su u koštanoj srži i imaju sposobnost da formiraju sve druge krvne ćelijske tipove, dok se mezahimantalne najčešće koriste u lečenju povreda hrskavice i za ubrzano zarastanje rana. Same se obnavljaju i mogu se naći u gotovo svim organima i tkivima.

Dr Vladimir Čuprina: Pomoću ove metodologije možemo da lečim srčane, teške neurološke bolesti, problem sa potencijom kod muškaraca, burežne, želudačne i crevne bolesti i zglobne bolesti odlično reaguju na ovu terapiju.

Nauka i medicina lečenje matičnim ćelijama smatraju revolucionarnim otkrićem koje je pokazalo samo delić svojih mogućnosti. Budućnost je, kažu, u izučavanju matičnih ćelija, a kraj sa ovakvim potencijalom niko ne zna ni da li postoji.