Mediji o nama

ZENA&ZDRAVLJE

ALKOHOLIZAM – SVE ČEŠĆI ŽENSKI PROBLEM

zenski alkoholizam

Alkoholizam – sve češći ženski problem. Svaka deseta pripadnica lepšeg pola previše pije, a krivica, stid i poricanje deo su njihove svakodnevice. Naše čitateljke otkrivaju kako su se izborile sa zavisnošću. Stručnjaci tvrde da je alkohol mnogo opasniji za žene nego za muškarce. Za razliku od pripadnika jačeg pola, one češće piju kad su same, a problem sa zavisnošću veštije prikrivaju.

RTV STARA PAZOVA

PROZORI DUSE

radio stara pazova

Voditeljka: Dobro veče i svako dobro vam želim sa talasa Radio Stare Pazove i iz emisije Prozori duše koja se emituje uživo po 732. put. Tema je „Načini i metode odvikavanja od alkoholizma, narkomanije, kockanja.“ Šta su to bolesti zavisnosti? Možda će neko reći: „Pa mi to znamo.“, ali nikada nije naodmet da čujemo šta je to novo u ovoj oblasti. Jer malo se o tome danas govori, tek sporadično kad se nešto dogodi, a malo se u medijima…

VECERNJE NOVOSTI

NOVE DROGE BRŽE UBIJAJU

novosti

Nove droge brže ubijaju

VREME

VREME INTERVJU DR VOROBJEVA

vreme 8 decemba 2011

Intervju: Prof. dr Nikolaj Vasiljevič Vorobjev, osnivač Specijalne bolnice za lečenje bolesti zavisnosti. U Srbiji, prema zvaničnim podacima, trenutno ima više od 25.000 registrovanih narkomana. Na nagovor porodice ili okoline, ređe po sopstvenoj želji, spas pronalaze u nekoj od privatnih i državnih zdravstvenih ustanova ili u formalnim i neformalnim ustanovama verskih zajednica.

TV AVALA - DAN BORBE PROTIV HIV-A OTVORENI STUDIO

PROBLEM ZAVISNOSTI U SRBIJI. SEDATIVI, ALKOHOLIZAM, DROGA.

otvoreni studio dr vorobjev

1.decembar – svetski dan borbe protiv HIV-a.

SOS KANAL

DAN BORBE PROTIV HIV-A

sos

Voditeljka: Ja cu zamoliti našu režiju da na vašim malim ekranima budu i brojevi telefona za uključenje u našu emisiju ukoliko želite mojim gostima da postavite neko pitanje. Takođe ću zamoliti mog kolegu da uskoro vidimo i slike, naravno posledice narkomana, onog trenutka kada stignu na kliniku sa kojim posledicama se uglavnom javljaju.

SOS KANAL

HOT-LINE LECENJE ZAVISNOSTI

gostovanje sos2

Voditeljka: Imamo nekoga na vezi. Halo, dobar dan! Gledalac: Dobar dan. Voditeljka: Vaše ime i odakle nas zovete, ukoliko želite da se predstavite. Naravno, ne morate ukoliko ne želite. Vaše pitanje? Gledalac: Iz Beograda zovem. Hteo bih da pitam, po čemu čovek može da zna da li je alkoholičar i koliki je period neophodan da čovek, da tako kažem, postane zavisnik? Voditeljka: Koliko vremenski dugo mora da konzumira, pretpostavljam alkohol?

TV

EMISIJA ZDRAVLJE

zdravlje

Voditeljka: Gledate još jedno izdanje emisije Zdravlje. Danas vas vodimo u goste ruskoj specijalnoj bolnici za lečenje bolesti zavisnosti Dr Vorobjev, a naš domaćin biće dr Igor Boljbuh. Društvo često diskriminiše osobe koje koriste narkotike, pa čak i one koje su prošle čitav proces lečenja i izlečile se, da tako kažem.