Kockanje je bolest

Zavisnost je veoma opaka bolest koja može polako, ali sigurno, da vas odvede u propast i da vam promeni život iz korena. Ovo je jedna od retkih bolesti koje čovek stiče isključivo svojim odlukama i nemarom za sopstveni život. Želeći da pobegne od svakodnevnih briga i da, eventualno, zaradi dodatni novac, čovek polako, ali sigurno stiče bolest zavisnosti. Kockanje je bolest adikcije koja se mora lečiti u kliničkim uslovima i pod neprestanim nadzorom lekara specijalista.

Kockanje je bolest zavisnosti koja se retko kada javlja usamljena i osobe koje su kockari, uglavnom, imaju problem sa još nekom adikcijom. Bolest zavisnosti jeste psihički poremećaj koji mora biti tretiran od strane stručnog medicinskog osoblja sa iskustvom, a pacijent resocijalizovan, kako bi mogao da opet bude deo društva.

Kockanje je bolest zavisnosti

Kockanje je veoma opasna bolest zavisnosti iako ne podrazumeva unošenje štetne supstance ili materije u organizam. Kockari su osobe koje su zavisne od adrenalina koje im pruža ulaganje novca u različite trke, rulet, slot mašine ili bilo koju sličnu igru.

Adrenalin koji se luči u njihovom organizmu prilikom kockanja, na mozak deluje slično kao droga. Potpuno menja stanje svesti, čini da se osoba oseća euforično ili depresivno i stvara neprestanu želju za još avanture.

Kockari su spremni da u potpunosti izmene svoj život ne bi li nahranili svoju želju za kockanjem. Ukoliko imaju novca, potrošiće ga na klađenje. Novac je izuzetno veliki motiv koji kockare stimuliše da stalno nastavljaju dalje sa nadom da će im se preokrenuti sreća. Ukoliko izgube sav novac, kockari će početi da rasprodaju materijalno vredne stvari ne bi li došli do još novca koji mogu da ulože u igre na sreću. Oni ne razmišljaju racionalno i uvek misle da na kraju biti na dobitku, ali to se gotovo nikada ne dešava.

Kockanje je bolest zavisnosti i mora se lečiti

Kockanje je bolest koja retko kada dolazi sama. Kada je neko zavisnik od kocke, on uglavnom ima još neki porok koji nosi sa sobom. Najčešće je to rekreativno konzumiranje droga ili alkoholizam.

Kockanje je bolestSa bilo kakvom vrstom kocke da ima problem, da li je to klađenje, rulet ili bilo šta slično, veoma često se tokom kockanja konzumiraju droga ili alkohol. Oni tu, takoreći, nerazdvojni deo kockanja. Upravo je to jedan od razloga zašto su kockari, veoma često i alkoholičari.

Alkoholizam je veoma štetan po telo čoveka, jer postepeno dovodi do propadanja organizma. Jedna od najtežih oboljenja koje izaziva jeste delirijum tremens, ili alkoholičarsko ludilo. Takođe, ne sme se zanemariti ni ciroza jetre, koja je veoma često uzrok smrti velikog broja alkoholičara.

Kockanje, kao i bilo koja druga vrsta zavisnosti mora se lečiti u kliničkim uslovima pod nadzorom doktora koji imaju iskustva u lečenju adikcije. Pacijent mora da ima podršku kako medicinskog osoblja, tako i svoje porodice. Oni će mu pomoći da kompletnu situaciju mnogo brže prebrodi.

Na samom početku, kada pacijent dođe u kliniku, neophodno je obaviti dijagnostiku. Treba precizno definisati kakvo je psihičko i fizičko stanje pacijenta. Uglavnom se tada precizira da li zavisnik boluje od samo jedne bolesti zavisnosti, ili je pao pod dejstvo više njih.

Lečenje u klinici Dr Vorobjev

Klinika za lečenje bolesti zavisnosti Dr Vorobjev jedna je od vodećih klinika u Evropi koja se bavi ovakvom problematikom pacijenata.

Mi okupljamo internacionalni tim medicinskih stručnjaka koji ima dugi niz godina iskustva u lečenju pacijenata koji su razvili zavisnost. Nakon utvrđene dijagnostike, za svakog pacijenta kreiramo poseban plan lečenja koji obuhvata kako detoksikaciju organizma ukoliko je potrebna, tako i psihičko lečenje.

Kockanje je bolestPsihičko lečenje jeste od izuzetno velike važnosti jer se njegovim tretiranjem staje na put zavisnosti i sprečava se pacijent da ponovi istu grešku.

Klinika za lečenje bolesti zavisnosti Dr Vorobjev nalazi se u Beogradu, u Zemunu, veoma mirnom kraju gravnog grada Srbije, koji je idealan za rehabilitaciju pacijenata.

Kontaktirajte nas još danas i zakažite termin kod nas u klinici. Mi znamo da možemo da vam pomognemo da otpočnete nov život. Uradite to još danas!

Categories : Bolesti zavisnosti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *