Čišćenje organizma od tableta

Čišćenje organizma od tableta je neophodno obaviti u klinici za lečenje bolesti zavisnost. Pacijent treba da bude pod konstantnim nadzorom lekara kako bi lečenje bilo potpuno efikasno i sprovedeno na pravi način. Ukoliko se pacijent samostalno leči, postoji velika šansa da će se stanje samo pogoršati ili da će se posle nekog vremena vratiti starim navikama.

Tabletomanija je izuzetno opasna zavisnost. Kao i sve druge vrste adikcije, razvija se neprimetno. Veoma ju je teško kontrolisati, jer zavisnik ne može da savlada svoje nagone i želju za konzumacijom. Ova vrsta zavisnost može da se razvije ukoliko lekar prepiše određenu vrstu lekova, ali i kada osoba “na svoju ruku” započne konzumaciju.

Čišćenje organizma od tableta je jedini ispravan vid lečenja tabletomanije

Čišćenje organizma od tableta podrazumeva detoksikaciju organizma i izbacivanje štetnih supstanci. Organizmu je neophodna čista osnova kako bi mogao normalno da funkcioniše. Nagli prestanak konzumacije leka, a bez adekvatne detoksikacije organizma može da dovede do brojnih komplikacija. Upravo je to jedan od razloga zašto je neophodno temeljno čišćenje organizma od štetnih supstanci.

Tabletomanija se, uglavnom, razvija kao zavisnost od tableta za ublažavanje bolova ili onih za lečenje različitih psihičkih stanja. Takođe, neretko osobe postaju zavisne i od medikamenata za umirenje. Ponekad osoba ne može da zaspi dok ne popije lek za smirenje, a vremenom se razvija adikcija prema toj radnji.

Čišćenje organizma od tableta

Lekovi su, često, lako dostupni, nisu skupi i legalni su. Upravo su to osnovni razlozi zašto ljudi razvijaju zavisnost. Takođe, adikcija se javlja neprimetno. Zavisnici ne misle da imaju problem sa ovom bolešću i veruju da mogu da prestanu sa konzumacijom kada god žele. Ipak, to nije slučaj. Ukoliko organizam ne može normalno da funkcioniše bez lekova, sigurno je došlo do razvoja zavisnosti i mora se otpočeti lečenje.

Čišćenje organizma od tableta u klinici

Ukoliko se zavisnik odluči na to da samostalno pristupi lečenju zavisnosti, može da iskusi brojne neželjene efekte. Često se javlja osećaj anksioznosti, ali i panike, kao i nesanica. Bol u mišićima, ukočenost i lupanje srca su, takođe, česti simptomi.

Osobe koje pokušavaju da prestanu sa konzumacijom tableta osećaju i neprekidnu nervozu, kao i lupanje srca. Pate od jakih i čestih glavobolja. Imaju problem sa depresivnim stanjima i poteškoće sa koncentracijom. Dešava se i da imaju stomačne probleme, da osećaju mučninu, kao i da se prekomerno znoje. Senzorna distorzija je, takođe, učestala pojava.

Kako bi se svi ovi simptomi neutralisali i izbegli, savetuje se lečenje zavisnosti u kliničkim uslovima. Kada pacijent dođe na kliniku, najpre se vrši dijagnostika kada lekari nastoje da precizno utvrde psihičko i fizičko stanje pacijenta. Vrše se brojne analize, a po dobijenim rezultatima kreira se terapija prema potrebama pacijenta.

Nakon toga započinje se sa lečenjem. Vrši se čišćenje organizma od tableta najsavremenijim metodama. Program lečenja, uglavnom, traje dve nedelje, a posle toga pacijent je kompletno rehabilitovan. Nestaće zavisnost i svi simptomi da je ona ikada postojala.

Nakon detoksikacije organizma, pacijent nastavlja lečenje psihičke zavisnosti pomoću modernih uređaja koji neutrališu želju za tabletama. Takođe, vrše se psihoterapije sa psihoterapeutom. One mogu da budu individualne ili grupne, a podrška porodice u ovoj fazi lečenja je od velike važnosti. Nastoji se da se neutrališu i faktori koji su doveli do toga da se razvije zavisnost, a pacijent se uči kako da se izbori sa stresnim situacijama.

Čišćenje organizma od tableta

Averzivna terapija jeste jedna od metoda lečenja, a nakon nje pacijent ima averziju i odbojnost prema tabletama.

Klinika za lečenje bolesti zavisnosti

Klinika za lećenje bolesti zavisnosti Dr Vorobjev jedna je od najboljih klinika za tretiranje adikcije u Evropi. Nalazimo se u Beogradu, glavnom gradu Srbije. Nudimo specijalne metode koje garantuju izvanredne rezultate, a Net terapija, plazmafereza i bezbolna detoksikacija su samo neke od njih.

Naši objekti su sagrađeni po najvišim svetskim standardima. Moderna klinika Dr Vorobjev je za preko 20 godina prakse izlečila preko 24 hiljade pacijenata.

Veoma smo uspešni u lečenju psihičke zavisnosti koja je ključna za uspešno rešavanje problema zavisnosti.

Kontaktirajte nas još danas i na vreme započnite lečenje u najmodernijoj i najboljoj klinici za tretiranje bolesti zavisnosti.

Categories : Bolesti zavisnosti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *